20 Вересня, 2024 9:25 am

Рецепт, у який закохані покоління українців: “ті самі” ніжинські огірочки на зиму

Рецепт “ніжинського” салату на зиму.

Ця закуска має чимало варіацій — з морквою, помідорами, різними наборами спецій тощо. “Телеграф” ділиться класичним рецептом, у якому немає інших овочів, крім огірків та цибулі. Приготувати його можна за один день, не витрачаючи зайвий час. Оптимально закривати “Ніжинський” у півлітрові банки — так можна за раз з’їсти баночку.

Інгредієнти:

  • 6 кг огірків (можна великих)
  • 2 кг цибулі
  • зелень до смаку
  • мелений чорний перець
  • цукор
  • сіль
  • оцет
  • олія

Спосіб приготування:

  1. Півлітрові банки потрібно ретельно помити і простерилізувати улюбленим способом. Поки вони стерилізуються, огірки і цибулю слід помити, почистити та накришити тоненькими кружечками. В підготовлені банки овочі викладаються шарами. Їх перекладають зеленню, сиплять перець.
  2. У кожну баночку додаємо по 1 чайній ложці солі, 1,5 чайні ложки цукру, 1 столовій ложці оцту та 1 столовій ложці олії.
  3. В такому вигляді салат залишається стояти 30 хвилин. Потім їх ставлять у каструлю на рушник, заливають води “по плічка” та стерилізують після кипіння води протягом 15 хвилин.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *