19 Вересня, 2024 12:18 am

У Китаї заявили про “своє бачення” кінця війни в Україні

Китайська народна республіка буде просувати власне бачення закінчення війни Росії проти Україні. Про це заявив директор Центрального комітету закордонних справ Китаю Ван Ї після переговорів в Санкт-Петербурзі із секретарем Ради безпеки Російської Федерації Шойгу, йдеться на сайті МЗС Китаю.

Ван І заявив, що в умовах великих змін, які не відбувалися протягом ста років, китайсько-російські відносини зберігають стабільний і здоровий імпульс розвитку, що приписується керівництву і навігації глав держав двох країн.

Зазначається, що сторони в ході переговорів також обмінялися думками щодо “кризи в Україні” (так в КНР називають військову агресію Росії проти України – ред.).

Військовий злочинець і колишній міністр оборони РФ Шойгу висловив підтримку “шестипунктовому консенсусу” закінчення війни в Україні, спільно запропонованому Китаєм і Бразилією, і висловив задоволення тим, що цей план нібито отримав широке визнання на міжнародній арені.

“Китай завжди дотримувався об’єктивного і неупередженого ставлення до українського питання і продовжуватиме працювати над просуванням збалансованих, об’єктивних і раціональних голосів у міжнародному співтоваристві з метою досягнення більшого міжнародного консенсусу і накопичення необхідних умов для якнайшвидшого припинення вогню і політичного врегулювання кризи”, – заявив Ван Ї.

Окрім цього, Ван Ї заявив, що відносини між Китаєм та Росією “беруть нову відправну точку для підтримки контактів на всіх рівнях, реалізації важливого консенсусу глав держав і подальшого зміцнення постійних добросусідських відносин і дружби між Китаєм і Росією.

Глава китайського МЗС також зазначив, що Китай готовий “зміцнювати стратегічну комунікацію з російською стороною, повноцінно використовувати механізм китайсько-російських стратегічних консультацій з питань безпеки”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *