19 Вересня, 2024 1:20 am

Усі школи України з вересня 2024 року зобов’язані дотримуватись норм нового правопису – МОН

У 2024/2025 навчальному році школи повинні обов’язково дотримуватися норм чинного Українського правопису. Відомо, що 22 травня 2024 року сплив п’ятирічний перехідний період, згідно з яким відбуваються зміни у закладах освіти.

Про це повідомило Міністерство освіти та науки на офіційному сайті. Також освітнє відомство надало рекомендації для викладання предметів та інтегрованих курсів 9 освітніх галузей.

“Принагідно нагадуємо, що 22 травня 2024 року сплив п’ятирічний перехідний період для чинного Українського правопису, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 437. Тому в 2024/2025 навчальному році є обов’язковим повне дотримання норм Українського правопису під час здійснення освітньої діяльності”, – йдеться у повідомленні.

Також згідно з рекомендаціями, українські школи зможуть збільшувати мінімальну кількість годин, визначену типовим освітнім планом на предмет або інтегрований курс. Водночас, для школярів стає не обовʼязковим вивчення текстів напамʼять та виставлення вчителями оцінок за них у мовно-літературній галузі. А для індивідуального оцінювання розмови і читання не потрібно відводити окремих уроків та створювати стовпець без дати на сторінці класного журналу.

Детальніше ознайомитися з рекомендаціями МОН можна за посиланням.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *