20 Вересня, 2024 9:40 am

Черговий скандал із ТЦК у Дніпрі: військовий облаяв жінку

У Дніпрі виник конфлікт між працівником ТЦК і цивільними. Відповідне відео сколихнуло соціальні мережі. Що трапилося насправді та як пояснюють сутичку в самому військкоматі?

Всі подробиці гучного інциденту розповіли журналісти в ексклюзиві TSN.UA.

За останні кілька місяців конфлікти між представниками військкоматів і цивільними стали ще поширеними. Втім, це відео поширилося Мережею за лічені хвилини.

На ролику, який оприлюднили в Мережі 19 серпня, видно, як один із працівників ТЦК кричить на жінку біля одного з під’їздів. Спершу місцеві пабліки зазначили, що причина гучного конфлікту невідома:

“Конфлікт між ТЦК і жінками біля під’їзду на лівому березі Дніпра. Подробиці невідомі”.

Утім, цього разу реакція військкомату не змусила на себе довго чекати. У Дніпропетровському ТЦК прокоментували інцидент, зазначивши, що причиною конфлікту стали агресивні дії двох громадян (чоловіка й жінки), які намагалися перешкодити виконанню службових обов’язків військовослужбовцями ТЦК та СП і співробітниками Національної поліції:

“Зокрема, жінка брутально висловлювалася про Збройні сили України, учасників Майдану 2014 року, буквально цитувала ворожий пропагандистський наратив «військові ЗСУ за гроші служать і вбивають». Інший провокатор та учасник інциденту є військовозобов’язаним. Він тривалий час свідомо ігнорував виклики до ТЦК та СП, відмовився від прибуття до ТЦК та СП в супроводі поліції для оновлення військово-облікових даних і також поводився агресивно, не реагував на неодноразові заклики до коректного спілкування”.

В ТЦК зазначили, що некоректні висловлювання з боку військовослужбовця стали реакцією на брутальні образи патріотів і захисників України:

“Цей військовослужбовець був на фронті від 2015 року, нещодавно переведений до ТЦК та СП за станом здоров’я з посади фельдшера евакуаційного відділення, має декілька поранень. Це не виправдовує, але пояснює емоційну реакцію на ницість провокаторів. Командуванням ОТЦК та РТЦК вживаються необхідні організаційні заходи для мінімізації подібних інцидентів. З військовослужбовцями груп оповіщення проводяться додаткові інструктажі та заняття, посилюється координація з органами Національної поліції України”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *