20 Вересня, 2024 10:33 am

“Це посміятися над людьми”: підняття тарифів не відновить енергетику, — Спілка споживачів

Керівник організації наголосив на тому, що коштів для відновлення української енергетичної системи потрібно в десятки разів більше, ніж можна отримати від підвищення оплати комунальних послуг.

Підняття тарифів в Україні не допоможе відновити енергетику. Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко ефірі Ранок.LIVE висловив свою думку.

Такий сценарій унеможливлений, зокрема, через відсутність світового досвіду в реалізації подібних проєктів. Фахівець відкинув ймовірність відновлення енергетичної системи.

“Неможливо за рахунок підняття тарифів відновити українську енергетичну інфраструктуру”, – заявив він.

Керівник Спілки споживачів наголосив на тому, що коштів потрібно в десятки разів більше. Він додав, що публічне акціонерне товариство “Центренерго” має певні механізми для відновлення своєї діяльності.

“Це посміятися над людьми”, – заявив Олег Попенко.

Блекаути в Україні

По всій деокупованій частині Херсонщини 12 квітня відсутня електроенергія. Роман Мрочко, керівник Херсонської міської військової адміністрації, закликав мешканців за можливості зробити запас води для забезпечення своїх потреб.

У селищі Текстильному Херсонської області виникли перебої з водопостачанням. Це відбулося через гідроудари, спричинені відключенням електрики.

Також 12 квітня експерт пояснив, чому в Харкові триває масштабний блекаут. За словами Юрія Корольчука, електроенергія з Європи не дозволить побутовим споживачам увімкнути бойлер чи праску. За його словами, імпорт не призначений для забезпечення роботи побутових приладів, він для регулювання частоти, напруги тощо.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *