16 Вересня, 2024 7:27 pm

“Йдуть найкращі”: у боях за Україну загинув командир протитанкового взводу Георгій Шовкошитний

На війні за Україну загинув командир протитанкового взводу Георгій Шовкошитний. Його життя трагічно обірвалося 1 вересня поблизу Малої Токмачки, що в Запорізькій області.

Про загибель захисника повідомив у Facebook його батько Володимир Шовкошитний. Георгій добровільно мобілізувався до лав ЗСУ ще у квітні 2022 року і брав участь у боях на найважчих ділянках фронту.

“Загинув наш молодший син… З першого дня повномасштабного вторгнення він пішов у ТРО, а з 22 квітня 2022 так само добровільно – в ЗСУ. Воював під Бахмутом, під Авдіївкою, на Сумщині. Загинув на Запоріжжі, як справжній Козак!” – пише батько захисника.

Відомо, що батько героя Володимир Шовкошитний є письменником і видавцем, співавтором тексту Декларації про державний суверенітет України, був народним депутатом першого скликання Верховної Ради незалежної України та ліквідатором аварії на ЧАЕС. Також він є організатором і учасником перепоховання останків політв’язнів радянського режиму Василя Стуса, Юрія Литвина та Олекси Тихого з Сибіру до Києва.

“Щойно ми всім миром збирали кошти на дрони для його підрозділу, а сьогодні дізнаємося, що не стало нашого Гоги – це просто не вкладається в голові! Йдуть найкращі, а нам залишають нестерпний біль…Вічна слава Герою!” – пише дядько Георгія Віктор Шовкошитний.

Батькам та усім рідним також висловлювали співчуття їхні знайомі, друзі, земляки та односельці.

“Немає слів, щоб передати весь біль цієї втрати. Ми схиляємо голови перед пам’яттю нашого Героя. Щирі співчуття рідним і близьким Георгія. Нехай Господь дасть вам сили пережити цю невимовну скорботу, а душа нашого захисника знайде вічний спокій. Світла пам’ять і вічна слава Герою України! Його подвиг навіки залишиться в наших серцях” – висловили співчуття у Гірській сільській раді.

“Хто памʼятає, то прізвище Шовкошитний часто звучало з уст Станіслава Чернілевського, у якого ми брали інтервʼю, коли дізнавались подробиці перепоховання Стуса, Литвина і Тихого. У нього, до речі, теж загинув син на війні. Який парадокс. Сумно. Втрачаємо дуже хороших молодих хлопців, батьки яких були дисидентами у свій час, коли це було дуже потрібно”, – пише засновник незалежного медіа “Той день коли” Максим Кушнір.

“Честь Воїну! Світла пам’ять! Україна втрачає своїх найкращих синів і дочок. А батьки втрачають найдорожче – своїх дітей. Співчуття… Немає слів”, – пише авторка й ведуча “Радіо Свободи”, режисерка та продюсерка документального фільму “Січ” Ірина Штогрін.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *