19 Вересня, 2024 4:04 pm

Тариф на електроенергію з 1 вересня: скільки в Україні коштуватиме кожна кіловат-година

Українці з 1 вересня платитимуть за електроенергію за колишнім тарифом – 4,32 грн за кожну кіловат-годину. При цьому чинна ціна не змінюватиметься ще тривалий час.

Так, розповіла OBOZ.UA заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, дію поточного тарифу на світло для українців визначено до кінця квітня 2025-го. І планів підвищувати його нема.

“Встановлюється єдина фіксована ціна для індивідуальних та колективних побутових споживачів. На рівні 4,32 грн/кВт*год. до 30 квітня 2025 року”, – сказала вона.

Це підтвердив і міністр енергетики Герман Галущенко. Він наголосив: тариф закріплений постановою уряду.

“Ціна на електричну енергію для побутових споживачів, згідно з Постановою № 632, затверджена до 30.04.2025. Тобто до закінчення ОЗП 2024/25 рр. тариф на електроенергію для побутових споживачів переглядати не будуть”, – йдеться у його відповіді на запит нардепа Олексія Кучеренка.

Тариф на електроенергію не змінюватимуть до 1 травня 2025 року

В Україні подорожчала комуналка

Водночас за рік – із травня 2023-го до травня 2024-го – тарифи на комунальні послуги збільшилися в Україні загалом на 18,6%. При цьому, наприклад, конкретно електроенергія здорожчала одразу на 63,6%, тоді як вартість низки інших послуг залишилася на колишньому рівні. Як розповіли в Держстаті, крім електроенергії також здорожчали:

  • послуги з управління багатоквартирними будинками – на 9%;
  • утримання та ремонт житла – на 4%;
  • прибирання сміття – на 3,1%.

Водночас тарифи одразу на низку позицій залишилися на колишньому рівні. Це:

  • водопостачання;
  • каналізація;
  • природний газ;
  • гаряча вода, опалення.

 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *