19 Вересня, 2024 4:37 pm

Ірма Вітовська назвала головну причину, чому після 2022 року українці знову заговорили російською, хоч і називають себе патріотами

Українська акторка театру та кіно Ірма Вітовська розповіла, чому, на її думку, українці знову почали говорити російською мовою, попри те, що у 2022 році її майже було не чутно на вулицях. Навіть ті, які мають проукраїнські погляди, ідеї та позицію.

В інтерв’ю на Youtube-каналі “Жовті кеди” з Юлією Бориско акторка зізналася, що її дуже тригерить російська мова у Києві, зокрема те, що вона все одно є тією, що домінує. А основна причина, чому українці знову заговорили російською – це лінь.

“Зручно – це перша відповідь”, – говорить Ірма.

Акторка розповідає, що вона знає дуже багато людей, які спілкуються в побуті російською, але при цьому вони мають проукраїнську позицію. Однак, замість того, щоб перейти на українську у спілкуванні, вони шукають аргументи, чому їм цього робити не треба. Серед тих, які Ірма чула найчастіше, вона називає такі:

  • “Мова – це не головне”
  • “Шлях до переходу на українську має бути довшим, без примусу”
  • “Вони так звикли”
  • “Є військові, які спілкуються російською”
  • Або хапаються за те, що “ми не маємо віддавати росіянам цю мову”. Тобто є спроба відділити російську мову від Росії.

“Але я знаю, що у 70% цих людей, насправді основна причина – це просто особиста лінь. Бо треба працювати над собою і докладати зусиль”, – робить висновок Вітовська.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *