19 Вересня, 2024 4:13 pm

Молода мама потребує термінової трансплантації серця, час іде на хвилини: як можна допомогти

41-річна Людмила, яка нещодавно стала мамою, екстрено потребує трансплантації серця. Після того, як українка народила третю дитину – сина Олександра, – у неї розвинулася кардіоміопатія.

Серце пацієнтки майже зупинилося, зараз її життя підтримує апарат штучного кровообігу. Український лікар-кардіохірург Борис Тодуров 6 серпня опублікував у Facebook відео з Людмилою і закликав допомогти їй.

SOS! Звертаюся до всіх дотичних до програми органної трансплантації. Молода мама трьох дітей терміново потребує вашої допомоги!” – написав відомий лікар.

Жінка народила місяць тому і продовжує залишатися в лікарні. “Термін очікування на донорське серце дуже обмежений”, – сказав Тодуров.

Людмила у лікарні

Лейтенант медичної служби ЗСУ Тарас Медведєв також закликав допомогти українці, щоб вона повернулася здоровою до своїх дітей.

“Єдиний шанс для Людмили обійняти своїх дітей знову – термінова трансплантація серця. Час іде на хвилини… Звертаюсь до всіх небайдужих: допоможемо врятувати молоду маму! Кожен репост, кожна згадка може наблизити нас до порятунку Людмили”, – написав він на Facebook-сторінці.

Додамо, що трансплантація серця в Україні для пацієнтів безкоштовна й повністю фінансується Міністерством охорони здоров’я.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *