20 Вересня, 2024 10:39 am

Мільйони гривень за пораду? Новий тендер “Охматдиту” опинився в центрі уваги

Інженерно-консультаційні послуги планують укласти з ТОВ “Васеньов Інжиніринг”, а технічний нагляд здійснюватиме ТОВ “Ік-Проєкт”

Дитяча лікарня “Охматдит”, по якій зовсім недавно був приліт під час ракетної атаки, оголосила тендери на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за виконанням ремонту фасаду та внутрішнього оздоблення будівлі, пошкодженої від обстрілів. Йдеться про суму понад 14 млн гривень.

Про це йдеться у розслідуванні проєкту “Наші Гроші”. У матеріалі зазначено, що договір на інженерно-консультаційні послуги планують укласти з ТОВ “Васеньов Інжиніринг” на 9,35 млн грн, а технічний нагляд здійснюватиме ТОВ “Ік-Проєкт” за 5,22 млн грн, повідомляється в системі “Прозоро”.

Київська “Васеньов Інжиніринг” зареєстрована у квітні 2023 року у житловому будинку та належить Олегу Васєньову. Раніше цього року фірма натендерила 4,40 млн грн, найбільше у нинішнього замовника.

Олег Васєньов – експерт фірми ТОВ “Безпека” Євгена Володимирова. Йому “Охматдит” замовив технічне обстеження постраждалого корпусу. У розслідуванні йдеться, що Васєньов склав дефектний акт щодо обсягів необхідних робіт, у якому одразу були зазначені завищені обсяги для конкурсу благодійного фонду “Охматдиту”.

У конкурсі потрібно замінити все фасадне облицювання, тоді як уламки ракети зруйнували далеко не всі декоративні плити ззовні.

Зазначається, що фірма “Ріола-модуль”, яка будувала цей корпус, встигла власним коштом відремонтувати операційні, і на них не потрібно було закладати ремонтні обсяги будматеріалів.

“Ріола” пропонувала виконати роботи за 179 млн грн, проте її пропозицію замовник проігнорував і вибрав переможцем запорізьку фірму “Буд-технолоджі” з дорожчою пропозицією за 307 млн ​​грн”, — пише проєкт “Наші Гроші”.

Після скандалу приватний конкурс БФ “Охматдиту” було вирішено скасувати, гроші перерахувати до держбюджету та оголосити новий тендер на “Прозорро”.

У розслідуванні зазначено, що якби приватний конкурс завершився підписанням угоди з “Буд-технолоджі”, то послуги Васєньова як інженера-консультанта на 9,4 млн грн коштували б близько 4% від ціни будівельного контракту в 368 млн грн (307 млн плюс ПДВ).

Що ще замовляють у Васєньова за 9 млн гривень

  • складання графіків виконання робіт, постачання матеріалів, виробів, конструкцій та обладнання, здійснення розрахунку та складання графіка руху робочих кадрів та основних будівельних машин на об’єкті;
  • забезпечення підбору персоналу з урахуванням відповідності його кваліфікації складу та обсягів робіт, організація навчання та перевірки знань персоналу;
  • надання консультацій з питань залучення підрядних організацій, виконавця технічного нагляду, вибору постачальників, участь у підготовці та проведенні закупівель, розробка документації, пов’язаної із закупівлями, підготовка договорів, надання пропозицій щодо визначення сторони, відповідальної за страхування (за наявності)
  • організація складання дефектного акту та кошторисної документації, забезпечення проведення експертизи кошторисної документації;
  • перевірка поданих до оплати документів підрядних, постачальних та інших організацій щодо виконання робіт, постачання продукції та надання послуг;
  • організація контролю над списанням будівельних матеріалів.

Технічний нагляд у виконанні “Ік-Проєкт” передбачатиме, зокрема, проведення перевірок відповідності обсягів та якості виконаних будівельних робіт проєктно-кошторисної документації, а також інші роботи. Зазначається, що “Ік-Проєкт” керують Ольга Крижня та Людмила Пархоменко. Належить вона Юлії Крат із Харкова. З 2016 року “Ік-Проєкт” натендерив 43,36 млн грн, найбільше у департаменті інфраструктури Херсонської ОДА.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *