24 Вересня, 2024 10:21 am

Митниця, Рада і не тільки: українці визначили топ корумпованих сфер

Цікаві результати стосовно поліції.

Українці вважають, що найбільш корумпованими інституціями є митниця, Верховна Рада та уряд. Про це йдеться в опитуванні Національного Демократичного Інституту (НДІ) та Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Понад половина опитаних (51%) назвали митницю однією з найбільш корумпованих сфер, ще 48% та 32% відповідно проголосували за Верховну Раду та Уряд. Результати опитування опубліковані на офіційному сайті КМІС.

Найкорумпованіші інституції та сфери згідно з опитуванням

В опитуванні респондентам пропонували обрати до трьох сфер чи інституцій, які вони вважають найбільш корумпованими. У першу п’ятірку, окрім митниці, Верховної Ради та Уряду, також увійшли поліція та медицина.

Результати опитування стосовно найбільш корумпованих сфер та інституцій виглядають так:

  • Митниця ― 51%;
  • Верховна Рада ― 48%;
  • Уряд ― 32%;
  • Національна поліція ― 27%;
  • Медицина ― 23%;
  • Органи місцевого самоврядування ― 22%;
  • Армія ― 19%.

Найнижчий рівень корупції, за результатами опитування, в бізнесі, медіа та освіті.

Інфографіка НДІ та КМІС

У респондентів також запитували, які інституції та організації ефективно борються з корупцією. Четверо з десяти вважають, що це самі громадяни. 37% опитаних впевнені, що з цим ефективно справляється НАБУ. Кожен третій (по 30%) вважають найбільш результативною роботу Центру протидії корупції та поліції.

У перелік ефективних борців проти корупції також потрапили ЗМІ. Це “Бігус.Інфо” (28%), “Наші гроші” (25%) та “Слідство.Інфо” (21%).

Цікаві результати опитані показують стосовно поліції. З однієї сторони, 27% вважають її однією з найбільш корумпованих інституцій. Третина, тобто 30%, протилежної думки. Вони вважають, що поліцейські навпаки ефективно борються з корупцією.

Зазначимо, що соціальне дослідження проходило з 8 по 25 травня. Респондентів опитували телефоном.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *