19 Вересня, 2024 4:09 pm

Загибель хлопця під час спуску через Дніпро в Києві: суд арештував майно атракціону

Суд наклав арешт на майно атракціону в Києві, на якому внаслідок обриву тросу загинув 20-річний хлопець. Засідання, яке відбулось 29 липня, проводилось задля збереження речових доказів.

Про це йдеться в ухвалі суду, оприлюдненій у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Трагедія сталась у неділю, 21 липня.

Так, клопотання про арешт майна атракціону, де загинув хлопець, подав прокурор Печерської окружної прокуратури. Він вказав, що така необхідність виникла задля збереження речових доказів та запобігання можливості приховування, пошкодження чи знищення майна.

Об’єкти атракціону мають значення для подальшого досудового розслідування, там призначено низку експертиз для з’ясування причин аварії і наслідків можливого порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання.

Заслухавши доводи прокуратури, слідчий суддя задовольнив клопотання і постановив накласти арешт на майно атракціону. Це тимчасові споруди, стартовий і фінішний майданчики поблизу пішохідного мосту та на Трухановому острові орієнтовною площею 0,05 га. Право власності на ці об’єкти належить ТОВ “Активна країна”, але ними користувалось інше підприємство на підставі договору оренди. Арешт означає тимчасову заборону на відчуження вказаного майна, розпорядження ним чи користування.

Нагадаємо, у Києві в неділю, 21 липня, обірвався трос атракціону-спуску через Дніпро. Людина, яка на ньому летіла, впала у річку. За попередніми даними, це хлопець 2004 року народження. Рятувальники обстежили 8000 кв. м дна річки, але тіла не знайшли. Пошуки було припинено через настання сутінків.

У столичній поліції також повідомили, що на атракціоні перебував 20-річний хлопець. За фактом вказаної події слідчі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *