19 Вересня, 2024 4:08 pm

Індія планує розпочати активну участь у війні в Україні, – Держдеп США

Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл, коментуючи нещодавній візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Москви, заявив, що це свідчить про плани країни більш активно брати участь у війні в Україні. Про це пише Reuters, посилаючись на заяву Кемпбелла на слуханнях у Сенаті.

“Я думаю, що ми, найімовірніше, почуємо новини про більш безпосередню участь Індії у справах України. Я вдячний за це. Я думаю, Індія хоче відігравати відповідальну роль на глобальному рівні”, – сказав Кемпбелл у сенатському комітеті з міжнародних відносин.

Як пише Reuters, посольство Індії у Вашингтоні, коментуючи заяву Кемпбелла, послалося на пресбрифінг міністра закордонних справ Індії Субрахманьяма Джайшанкара, на якому він сказав, що необхідно зробити більше для стимулювання переговорів із припинення конфлікту в Україні і що Індія – одна з небагатьох країн, що підтримують контакти з обома сторонами.

“Ми вважаємо, що маємо бути активнішими”, – сказав Джайшанкар, додавши, що перед візитом до Москви Моді зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у кулуарах саміту G-7 в Італії.

“Я можу обґрунтовано очікувати, що буде більше контактів між нами і Україною, а також між нами і Росією”, – додав він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *