19 Вересня, 2024 10:09 pm

У Чернівецькій області військові силою затягли чоловіка до автобуса: у ТЦК “оригінально” виправдалися (відео)

Черговий інцидент із ТЦК обурив українців.

УЧернівецькому ТЦК та СП прокоментували черговий випадок примусової мобілізації чоловіка. Там заявили, що військовозобов’язаному просто “допомогли повернутися до автобуса”.

Про це заявили у пресслужбі ТЦК. Відео інциденту публікують у Telegrm-каналах, а українці масово засуджують дії військових.

На кадрах видно, як від кількох чоловіків у військовій формі намагається втекти чоловік у цивільному одязі. Один із військових хапає його за руку і штовхає у бік жовтого автобуса, поряд з яким і відбувалися дії. Він у грубій формі каже чоловікові, щоб той повернувся на своє місце і сів. У результаті двоє військових за руки та шию затягують військовозобов’язаного в автобус, але той активно чинив опір.

У ТЦК розповіли, що чоловік, якого визнали придатним до військової служби, намагався втекти під час відправлення до навчального центру. Співробітники ТЦК були змушені застосувати силу. Також українцям нагадали, що в Україні продовжується мобілізація та захищати країну — обов’язок кожного.

“Військовослужбовці ТЦК і СП змушені були допомогти громадянину повернутися в автобус і відбути для проходження базової військової підготовки. Нагадуємо, що в країні йде загальна мобілізація та конституційним обов’язком кожного громадянина є захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України. Водночас війська потребують підтримка та поповнення особовим складом. Закликаємо громадян гідно ставитися до виконання військового обов’язку, а не ухилятися від захисту Батьківщини”, — сказано у заяві військкомату.

Українці у мережі обурилися як самим відео, так і поясненням ТЦК, яке “звучить просто смішно”. Вони із сарказмом додали, що з цього чоловіка вийде “сильний воїн”, який вмотивований захищати свою країну.

 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *