19 Вересня, 2024 10:11 pm

Як вбили Територію А з Анжелікою Рудницькою: У мене навіть не було часу попрощатися з глядачами

Беззмінна ведуча хіт-параду “Територія А” Анжеліка Рудницька розповіла чому та як на початку нульових закрили її проєкт. А також згадала з якими проблемами він створювався та як спали прямо на роботі.

Ще телеведуча поділилася своїми минулими переживаннями, коли вона втратила можливість ходити та як ця хвороба вплинула на її теперішні захоплення й поведінку. Про все це Анжеліка розповіла у відвертому інтерв’ю проєкту телеканалу “ДІМ” “Точка опори”.

За шість років існування Території А майже всі українські зірки пройшли через цей хіт-парад
За шість років існування Території А майже всі українські зірки пройшли через цей хіт-парад

“У дев’яності, коли виходила “Територія А” була свобода творчості й українського контенту катастрофічно не вистачало. Він був, але не у публічному полі. Ми об’єднали всіх цих людей та запустили щоденний хіт-парад. Це було божевілля виходити щодня. Доводилося спати по черзі на дивані в сусідній кімнаті від монтажної, бо дуже сильно втомлювалися. Не встигали відновлюватися, а потрібно було виходити в ефір знову й знову. У нас була така корупція – всі україномовні йшли у коротку чергу, а всі інші у довгу. Тому це був стимул писати українською. Раніше все українське було маргінальне, але з часом ми вийшли на самоокупність”, – каже Анжеліка Рудницька.

Після закриття Території А багато партій пропонували Рудницькій створити їм молодіжне крило
Після закриття Території А багато партій пропонували Рудницькій створити їм молодіжне крило

У дев’яності роки Рудницькій разом з продюсером Олександром Бригинцем вдалося побудувати майже повноцінну шоу-бізову імперію. Через їхній хіт-парад пройшли майже всі українські виконавці, котрі потім стали зірками. Але не дивлячись на це “Територію А” закрили. Анжеліка натякає, що це було політичне замовлення.

“Коли на початку нульових “Територію А” закрили це ніяк не виправдовували. Просто з’явилися нові власники й сказали, що за два тижні вас тут не буде. У мене навіть не було часу попрощатися з глядачами чи щось пояснити. Ми не змогли домовитися з новим менеджментом, бо вони поставили такі фінансові умови. “Територія А” стала небезпечною, тому що мала величезні рейтинги та величезний фан-клуб й нас почали запрошувати створювати молодіжні крила в різних партіях. Але ми на це не погоджувалися й продавати частку “Території А” ми теж не схотіли.

Вийшло як вийшло. Мені важливо, що я не пішла проти совісті. Все що було побудовано в шаленому режимі за шість років, все було зруйновано. Але я як людина багато що вмію, тому я не пропаду, я себе прогодую. Якби “Територія А” залишилася в інформаційному просторі, вся країна пішла би іншим шляхом. Коли я почала їздити на фронт мені почали казати: “Ти та сама Анжеліка Рудницька?! Ми виросли з тобою!”. – розповідає Рудницька.

Під час тривалої хвороби Анжеліка навчилася малювати, а тепер проводить виставки по всьому світу
Під час тривалої хвороби Анжеліка навчилася малювати, а тепер проводить виставки по всьому світу

Після закриття “Території А” Анжеліка на якийсь час зникла не тільки з екранів телевізорів, а й взагалі з медіа-простору. Причиною стала хвороба від якої вона втратила можливість ходити і їй тривалий час довелося відновлюватися та вчитися ходити наново.

У 2004 році у мене на рівному місці відняло ноги. Це була перевтома. Добре, що це сталося вдома, а не на зйомках, бо я в цей день мала знімати новий кліп. Як раз вже були зібрані всі валізи з костюмами й тут не стерпний біль у ногах. Добре, що як раз в той момент у мене була мама. Я якось доповзла до неї вся біла й на пів року була прикута до ліжкаЦей дикий фізичний біль був не стерпним й здавалося, що ти від нього помреш. Зараз він забувся.

Але, якби не ця прикрість я б не почала малювати. Таким чином мозок почав себе відволікати. Я дуже активна людина, тому не розумію, навіть якщо ти дуже хворий, як це нічого не робити. У мене з’явилося завдання й я почала щось створювати мозок почав сам себе лікувати. Я говорила про це з психологами. Вони підтверджують, що ця творчість мене витягла.

Коли я прийшла на МРТ вони спитали: “А як ви до нас добралися?” Кажу: “На своїх двох”. На що вони мені: “Ви не могли до нас прийти”. Дійсно, ліва нога взагалі мене не слухалася, вона жила своїм життям. Я якось вчилася чибиряти. Після того. як навчилася ходити та почала відвідувати різні виставки та імпрези я весь час притискалася до стіночок. Я люблю з людьми пообійматися, а тут стояла й боялася, що мене хтось зачепить і я впаду. Хвороба мене змінила”, – згадую Анжеліка.

 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *