20 Вересня, 2024 5:31 pm

Ми нікого не вбивали: військком прокоментував смерть мобілізованого у Житомирському ТЦК

Відбулось засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, у рамках якої очільники Житомирського ТЦК пояснювали смерть мобілізованого чоловіка у військкоматі.

Вони не знайшли нічого кращого, як просто сказати, що не вбивали та звинуватити самого померлого. Нібито він сам не захотів йти додому, хоча при цьому погано себе почував.

Відео з уривком цього засідання опублікував 22 червня народний депутат Олексій Гончаренко. На ньому один з військкомів ТЦК ламаною українською намагається розповісти історію, яка передувала трагічним подіям. Проте виходить у нього дуже неправдиво та не непослідовно.

Начебто, цей чоловік повинен був напередодні подій з’явитись на медкомісію, але не прийшов. Тому представники ТЦК знову поїхали до нього. Проте його стан був не прийнятним через сп’яніння і чоловікові запропонували прийти наступного дня. Але той попросився відвезти його сьогодні у ТЦК і лишився там на ніч, щоб знову не прогавити медкомісію.

“Коли йому заступник з мобілізаційної роботи запропонував повісточку на наступний день, він сказав – я туди не дійду, то чого мені йти додому, можна я у вас переночую, ви мене покормите. Він же проживав один, батько і сестра про нього не піклувались, постійного місця роботи не було і він працював “за сто грам”, – пояснив представник ТЦК.

Цікаво, що наркологічна експертиза не виявила сліди алкоголю в організмі цього померлого. На що військкоми сказали, ніби той “випарувався” за час перебування у ТЦК. Члени слідчої комісії іронічно сприйняли цей коментар та ще раз запитали, звідки у померлого проламаний череп. Відповіді не отримали. Крім вже сказаного раніше “ми нікого не вбивали”.

Смерті мобілізованих у ТЦК

Це далеко не перший випадок смерті чоловіків, яких доправили у ТЦК. 5 травня у Саксаганському територіальному центрі комплектування та соцпідтримки помер 44-річний чоловік. В установі повідомили, що трагедія сталася через напад епілепсії. Але рідні померлого ствердждують, що в нього не було епілепсії. Померти він міг через побиття з боку співробітників ТЦК.

Нещодавно аналогічний випадок стався у ТЦК у Закарпатській області. По дорозі у навчальний центр помер військовозобов’язаний. Як запевняє центр комплектації, у нього стався епілептичний напад. При цьому чоловіка з епілепсією на ВЛК визнали придатним.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *