20 Вересня, 2024 2:54 pm

Київського журналіста забрали до ТЦК прямо зі зйомки на Хрещатику

Київського журналіста Валентина Банних, який відомий своїми стрімами, а у 2023 році співпрацював з Інформатором, забрали до ТЦК. У момент, коли він знімав опитування киян, до нього підійшли поліцейські та примусово мобілізували. За словами журналіста, представників ТЦК із ними не було.

У Валентина, за його словами, було оновлено облікові дані, а на смартфоні було встановлено програму Резерв+. Інспектори поліції не зважили на це й доставили журналіста до поліклініки на ВЛК, а звідки до ТЦК.

“Робив опитування на Хрещатику, підійшла поліція, перевірила документи – і повідомила, ти не стоїш на обліку. Це незважаючи на те, що я своєчасно оновив дані. Вони доставили мене до поліклініки, нібито на ВЛК, звідти – до ТЦК та СП Шевченківського району. І в поліклініці, і потім у ТЦК мені весь час повторювали – зараз залагодимо формальності та відпустимо тебе додому. У підсумку зараз я в розподільному центрі на ДВРЗ (місце, добре знайоме всім киянам, які проходили термінову службу)”, – розповів Валентин Банних.

Київського журналіста забрали до ТЦК прямо зі зйомки на Хрещатику 1

Декілька неприємних деталей: у Валентина немає речей, змінного одягу, зубної щітки. Журналіст живе один, єдині ключі від квартири – у нього в кишені. У квартирі залишилася кішка, її треба погодувати і, мабуть, комусь передати. Тут цього ніхто не бере до уваги.

“Якщо сюди потрапив – усе, вже не вийдеш”, – передає журналіст слова військовослужбовця, додаючи, що жартують тут так: “Зателефонуй друзям, нехай прийдуть, передаси їм ключі”, – натякаючи, що друзів також негайно мобілізують.

Цікаво, що у розподільному центрі на ДВРЗ журналіст Банних сфотографував сивого, літнього чоловіка на милицях. Як повідомляє журналіст, дідуся зупинили на вулиці та мобілізували. Де він буде служити, доки не повідомляється.

Київського журналіста забрали до ТЦК прямо зі зйомки на Хрещатику 2

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *