22 Вересня, 2024 8:55 am

Путін назвав умови Росії для припинення вогню та переговорів про мир: їх неможливо виконати

Президент Росії Володимир Путін заявив про свої умови для припинення вогню в Україні.

Крім того, він знову сказав про готовність по початку переговорів з Україною. При цьому диктатор висунув низку своїх безглуздих умов. Зокрема, Путін заявив, що Україні треба вивести війська з чотирьох областей і не вступати до Північноатлантичного альянсу, щоб РФ відступила.

Цитують Путіна росЗМІ. За його словами, Україна повинна вивести всі свої війська з територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, а також відмовитися від вступу до НАТО. Після цього, каже, Росія негайно припинить вогонь. При цьому, жодних гарантій, крім “слова Путіна”, схоже, не пропонується.

“Наша принципова позиція — нейтральний, позаблоковий і без’ядерний статус для України, її демілітаризація і денацифікація”, – каже Путін.

Путін заявив, що Росія нібито готова гарантувати безпечне відведення українських військових частин з Донбасу. Він також каже, що мова йде не про замороження конфлікту, а про його остаточне завершення.

Путін також хоче, щоб базові угоди щодо мирного врегулювання були зафіксовані міжнародними договорами, які також мають визнати законним захоплення окупованих територій. Це має передбачати скасування санкцій проти Росії. Крім того, сказав, що хоче “перегорнути трагічну сторінку історії і поступово відновлювати відносини з Україною та Європою”.

 

В цей час, на фоні заяв Путіна про, начебто, мир, Україною лунали повітряна тривога та вибухи. На Київщині відпрацювало ППО.

путін 1

путін 2

Заяви Путіна про “мирні” переговори у травні

Російський диктатор уже казав про готовність припинити війну в Україні шляхом переговорів. Також він заявляв, що РФ нібито відкрита до діалогу і не хоче “вічної війни”.

Американські аналітики з Інституту вивчення війни розшифровують заяви Путіна, вказуючи на те, що Росія шукає паузу для нарощування своїх сил з метою подальшого наступу і знищення державності України. Таким чином Росія не має наміру дотримуватися будь-якої нової угоди про мир чи суверенітет України, включаючи підписання будь-якого нового договору.

За даними CNN, така зміна стратегії з боку Росії має дві ключові причини. По-перше, зустріч лідерів у Швейцарії, де обговорюватимуться можливі варіанти мирного врегулювання конфлікту без присутності російської сторони. Цей захід може створити тиск на Кремль, особливо у випадку, якщо його військові сили виявляться виснаженими або зазнають поразки. Друга причина полягає в прагненні Путіна вплинути на політичну обстановку на Заході, зокрема в США.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *