20 Вересня, 2024 3:47 pm

Де зараз співак Діля – ексучасник гурту ТНМК, який подолав рак

Едуард Приступа, більш відомий під творчим псевдонімом Діля, – український співак, колишній учасник гурту ТНМК, лідер якого Фагот на початку великої війни доєднався до добровольчого батальйону “Реванш”.

Вісім років тому музикантові діагностували рак, який він успішно переміг. Де зараз артист і чим займається під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну – далі у матеріалі.

Едуард Приступа родом з Харкова, йому 48 років. З 1993 по 2004 рік був учасником гурту “Танок на Майдані Конго”, у складі якого став лауреатом першої премії на фестивалі “Червона рута-1997”. Після виходу з колективу створив свій рок-гурт “НеДіля”.

У лютому 2016 року Діля оголосив, що у нього діагностували рак яєчка на другій стадії. Музикант розповідав, що хвороба швидко розвивається і він потребував термінового хірургічного втручання. Операція та подальший курс хіміотерапії були дорогими, і співак звернувся за фінансовою допомогою до українців.

“Дуже сподіваюся на вашу підтримку! Ваш внесок дуже допоможе мені. І я вірю, що у світі є небайдужі люди, які почують моє прохання і допоможуть врятувати моє життя”, – написав тоді Приступа і озвучив приблизну суму – 25 тисяч євро.

Музиканта успішно прооперували і вже у березні того ж року Діля повідомив радісну новину – від вилікувався від раку.

“Ми перемогли рак! Усі аналізи в нормі!, – писав Едуард у себе на сторінці у Facebook. – Дякую друзям. Дякую всім хто вірив, молився, співчував, допомагав фінансово, підтримував морально”.

А в жовтні 2017 року налагодилося й особисте життя співака – Приступа одружився вдруге. Обраницею співака стала дівчина на ім’я Яна. Через рік у пари народилася доеька Даяна.

На початку повномасштабної війни Едуард повідомив, що його дім у Гостомелі зруйнували та пограбували російські окупанти. “Прийшов у дім “руській мір” і влаштував “день відкритих дверей”… Сподіваюся, все, що вкрали, далеко не донесли, а десь поховали разом із собою”, – написав співак.

Влітку 2022 року росіяни вбили маму Ділі. Жінка жила у Харкові, і під час чергового жорстокого ракетного обстрілу міста у неї стався серцевий напад.

“Прощавай, Мамо… Моя рідна Мамуль. Ти була прекрасною людиною, з великим і добрим серцем… Але воно не витримало і перестало битися… Тебе любили всі мої друзі і я любив і люблю і постійно тобі це казав. Ти завжди будеш поряд у моєму серці. Дякую харківським лікарям за все! Вони боролися та допомагали до останнього”, – зворушливо Діля попрощався з мамаю у соцмережах.

Фото: instagram.com/dilyamusic_official

У травні 2024 року росіяни вкрали пісню Едуарда Приступи, яку він присвятив своїй доньці.

“Орки не тільки пограбували мою квартиру в Гостомелі і рознесли в хлам, зруйнували моє життя, як і життя мільйон українців. Вони не тільки вбили мою матір, бо їм мало. Вони ще й ганебно вкрали мою франкомовну колискову, яку я присвятив своїй дочці, бо вони назвали це найганебнішим висловом – “русская поп музика”, – повідомив Діля.

Нині Діля пише пісні, музику та співпрацює з багатьма представниками українського шоу-бізнесу. Також Едуард Приступа відомий тим, що створив найбільшу бібліотеку “Аудіоказок українською”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *