20 Вересня, 2024 9:49 am

В Києві ввели найжорсткіші графіки відключення електроенергії: як довго не буде світло і де перевірити

В Києві 4 червня діятимуть найжорсткіші графіки відключень  впродовж всієї доби. Через жорсткий ліміт споживання енергетики також будуть відключати струм в “сірій зоні” графіку.  Такої ситуації ще не було під час відключень в 2024-му.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook CEO Yasno Сергій Коваленко, причина відключень – у плановому ремонті два енергоблоки АЕС. Також пішла в ремонт лінія, якою імпортуємо електроенергію зі Словаччини. “Завтра знову стабілізаційні, обмеження більші, ніж сьогодні – 26% для Києва. Буде задіяна світло-сіра зона графіків”, – зазначив Коваленко.

Приклад графіку в Києві

У столиці кожне гарантоване відключення триває до 4 годин поспіль, а гарантована наявність електрики – по 2 години. У результаті максимальний час відключення кожної групи – 18 годин. Гарантовані відключення – від 9 до 12 годин залежно від дня тижня.

Приклад графіку в Київській області

Дізнатися про свою групу та час відключень можна на кількох ресурсах, причому для Києва та Київської області контакти різняться. Так:

У киян також є можливість отримувати повідомлення про час відключення в застосунку “Київ Цифровий“. Для цього потрібно зареєструвати свою адресу в системі.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *