20 Вересня, 2024 9:57 am

Йому назавжди буде 19: на війні загинув захисник зі Львівщини, який проходив військові навчання в Британії

Лави небесного батальйону захисників України поповнив 19-річний доброволець Тарас Гутникевич із Львівської області. Життя матроса, який проходив навчання у Великій Британії та служив в Одесі, обірвав ворожий ракетний удар.

Молодий воїн Військово-морських сил ЗСУ мріяв одружитися, у нього залишилася наречена. Про втрату сповістила Дрогобицька міська рада.

Тарас Гутникевич народився 20 березня 2005 року, жив у селі Дережичі, потім у Дрогобичі. Хлопець навчався у місцевому ліцеї №3, згодом закінчив училище №19, де здобув професію електрогазозварника й автослюсаря.

Йому назавжди буде 19: на війні загинув захисник зі Львівщини, який проходив військові навчання в Британії. Фото

Певний час парубок працював на місцевому хлібокомбінаті. Та як тільки виповнилося 18 років, він пішов на службу у військово-морський флот. Тарас їздив на військові навчання до Великої Британії, зокрема пройшов вишкіл на штурмовика.

Опісля захисник служив в Одесі, був матросом на патрульно-протидиверсійному катері. Він постраждав внаслідок ворожого ракетного удару під час виконання бойових завдань і загинув 31 травня 2024 року від отриманих травм.

“Він був добровольцем і відважним захисником нашої країни, віддавши своє життя за мир та незалежність. Висловлюємо щирі співчуття його родині та близьким. Вічна пам’ять Герою”, – зазначили в ліцеї №3.

З рідних у полеглого захисника залишилися батьки, дідусь, сестри, племінники, а також наречена.

“Зовсім юний, перспективний, повний сил і чудових ідей… Пішов добровольцем захищати Україну від ворога. Проходив службу в одній із військових частин України. Загинув молодий патріот. Висловлюємо глибокі співчуття всім рідним і близьким Тараса. Вічна пам’ять і слава Герою!” – додали в “Дрогобич Інфо”.

Інформацію щодо часу прибуття конвою з тілом молодого захисника, проведення парастасу та чину похорону землякам скажуть додатково.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *