20 Вересня, 2024 1:30 am

«Відбувається щось безпрецедентне», – полковник ЗСУ про значення рейду з тилів Росії

Російські добровольці проводять спецоперацію на території Білгородської та Курської областей. Це неймовірно серйозний та колосальний морально-психологічний тиск на противника, на населення та на еліти.

Особливості рейду проаналізував для «24 Каналу» військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник. За його словами, дуже добре, що добровольці показали ствольну артилерію – це означає, що цей корпус досить серйозно озброєний.

Рейд російських добровольців

Петро Черник зазначив, якщо вони мають артилерію, а не лише стрілецьку зброю, то це вже досить непоганий бойовий потенціал.

Експерт нагадав, що міномети можуть працювати на відстані від 3 до 8 кілометрів.

«Це означає, що на цю хвилину там створено невеликий плацдарм. Чим він буде більшим і найголовніше витягнутий у часі, тим краще для нас», – зазначив Петро Черник.

Якщо хоча б кілька сотень добровольців зайшло, то для того, щоб надати їм повноцінний опір, треба сил як мінімум утричі, а то й у чотири рази більше.

Тобто, якщо їх є 500, то з протилежного боку треба щонайменше півтори тисячі. А це 2 повноцінні батальйонні тактичні групи. Тож це досить потужні сили треба відривати з фронту.

«Це щось безпрецедентне у цій війні. Вперше рейд триває так довго. Чим довше він продовжуватиметься, тим краще», – пояснив військовий експерт.

Петро Черник пояснив, що росіяни мають нюанс у частині цілепокладання, а саме мінус два А-50. Ці машини покликані обчислювати цілі. Адже все відбувається у режимі аудіопростору. Радіопочерк має абсолютно все, навіть земля та вода. До речі, А-50 з відривом до 350 кілометрів може на суші обчислити танкову роту.

«Ось саме щодо цілепокладання у них все ускладнилося. Не скасувалося, бо балістика працює за іншими законами. Проте проблеми є», – пояснив військовий експерт.

На його думку, відбувається накопичення боєпотенціалу.

«Чи буде масований ракетний залп? Так, можливий ще у змішаному циклі – разом із «Шахедами». Питання лише порядковості ракет – скільки вони зможуть одномоментно застосувати. Планку в 122 ракети – вони поки що не подолали», – заявив військовий експерт.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *