20 Вересня, 2024 1:41 am

Якщо перемир’я у війні не буде: президент Сербії налякав альтернативним сценарієм

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що для війни в Україні є два сценарії – встановлення перемир’я, або прямий конфлікт Заходу з Росією.

Як повідомляє B92, про це він сказав на зустрічі з прем’єром Баварії Маркусом Зьодером у Белграді, коментуючи ймовірне введення західних військ в Україну. Він зокрема, спрогнозував, що в найближчий період “у нас будуть деякі зміни в доктринах”.

“Є два сценарії. Або Захід піде в напрямку повного конфлікту з Росією, або за допомогою США і Китаю якесь перемир’я буде встановлено, що означало б величезне полегшення для світу”, – сказав Вучич.

Він зазначив, що у випадку конфлікту між Заходом і Росією “ніхто нічого від цього не виграє” і заявив, що у випадку такого сценарію очікується величезна кількість жертв.

“Я не впевнений, що цей конфлікт не матиме більше жертв, ніж Друга світова Війна, яку неможливо уявити в 21 столітті, – заявив Вучич. – Ми малі і незначні в цьому сенсі, але в будь-якому випадку це вплине на Сербію. Ми повинні бути готові до будь-якого рішення, і ми дізнаємося протягом 100 днів”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *