20 Вересня, 2024 8:42 am

Суд на Рівненщині зобов`язав чоловіка, який обікрав сестру, прочитати “Кайдашеву сім`ю”

На Рівненщині засудили чоловіка, який обікрав будинок сестри. 

Як зазначається у вироку Гощанського райсуду, близько 12 години 28 травня 2023 року обвинувачений проник до господарства сестри та викрав інвентар на загальну суму у понад 6600 тис грн. 

Серед них – приладдя були ножівки по дереву та металу, ломи, пласкогубці, цвяхи, саморізи, газовий та розвідний ключі, зубрила, сокири, кусачки та навіть плетений кошик.

У суді чоловік визнав свою вину.

Він розповів, що після того, як дізнався, що сестра збирається продати успадкований будинок, то приїхав до неї та зайшов у дім. Обвинувачений переконував, що забрав лише своє майно, яке придбав, поки жив у цьому будинку.

Їхня мати померла чотири роки тому, а заповіт склала лише на доньку, бо той погрожував, що спалить будинок.

Перед крадіжкою чоловік попередив сестру, що приїде додому та забере огортувач. Коли він приїхав, то вдома нікого не було. 

Натомість потерпіла розповіла, що дізналась про крадіжку від сусідки, яка сказала їй, що в її будинку вирвані двері. Вона підтвердила те, що напередодні приїжджав брат та казав, що хоче забрати своє: воза та інструменти. 

Після скоєного обвинувачений залишив їй записку з погрозами. Також жінка стверджує, що брат почав приїжджати до неї після того, як її чоловіка мобілізували до ЗСУ, зривав замки, викидав речі. Писав СМС з погрозами і побажаннями смерті. 

Відтак, суд визнав чоловіка винним у скоєнні крадіжки та присудив йому 5 років позбавлення волі з іспитовим строком в один рік. Крім того обвинуваченого зобов’язали прочитати роман “Кайдашева сім’я”. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *