20 Вересня, 2024 8:55 am

У боях з окупантами загинув легендарний “Норд”

На фронті загинув командир роти стрілецького батальйону 67 механізованої бригади Збройних сил України Сергій Коновал, який захищав Україну з 2014 року. Про це повідомив побратим загиблого Богдан Бутковський.

6 квітня у боях з російськими загарбниками загинув боєць добровольчого українського корпусу з 2014 року, а в час повномасштабного вторгнення командир роти стрілецького батальйону 67 механізованої бригади Збройних сил України Сергій Коновал. Захисник з позивним “Норд” був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

“Загинув не просто чиїсь син, чоловік, брат, – написав Богдан Бутковський. – Загинув цвіт нації, людина яка жила розбудовою України. Сергій з юних років всіма доступними методами займався вишкільною і культурно просвітницькою діяльністю. З початку повномасштабної війни, він, як досвідчений атовець пішов на фронт. Згодом, очолив Сталеву Сотню 2 батальйону 67 бригади. Про такого командира можна тільки мріяти! Якби всі командири були такими, як Норд, ми б вже вигнали ворогів з України…Я ридав, як взнав про загибель Сергія, відчуття, ніби трохи осиротів… Смерть кожного воїна – то трагедія, але смерть Норда, це втрата майбутнього України, бо на таких, як він єдина надія…”

Відомо, що Сергій був членом пластового куреня “Орден Хрестоносців”. Народився у 1992 році в Тернополі. Чоловік брав участь у Революції Гідності. На фронті перебував з березня 2014 року та ще студентом воював парамедиком у Щасті, Станиці Луганській та Пісках.

З лютого 2022 року він брав участь в бойових діях на Київщині, Харківщині, Донеччині. Разом зі своєю ротою обороняв Бахмут.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *