23 Жовтня, 2024 5:51 pm

Україні потрібно швидко мобілізувати півмільйона людей, – військовий експерт

Для того, аби стабілізувати фронт та створити резерви для наступальних операцій, Україні потрібно мобілізувати півмільйона осіб. Про це заявив ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий.

“Просто стабілізувати фронт – це добре, але це нічого не дасть. Нам потрібні резерви й для наступальних операцій. І всі ці цифри вже були озвучені публічно. Ще наприкінці 2023 року колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний озвучив цифру в півмільйона одноразового набору. І, на жаль, ситуація з того часу не лише не покращилася, а навпаки навіть погіршилася”, – зауважив він.

За словами експерта, наразі Україні досі потрібно швидко набрати півмільйона людей, після чого можна набирати кожного місяця від 20 до 30 тисяч осіб.

“Якби нам вдалося це зробити – цих цифр нам було б достатньо для перемоги”, – вважає Дикий.

У ветерана АТО запитали, чи можуть в Україні виникнути протести через зменшення мобілізаційного віку, на що він відповів: 

“У нас це ще й як може бути. Наразі у нас вже відбувається інша форма протесту. У нас мами вивозять юнаків з 14 до 17 років масово за кордон. Поцікавтесь у школах, скільки вони втратили старшокласників. Адже вони вивезені з розрахунком на те, щоб не дай боже їм не було 18. Бо ж кордон не перетнеш. Тому так, якби ми зараз почали мобілізацію 18-20 річних, то я думаю, що мами на протести ще і як вийшли”.

На думку Дикого, в таких діях немає сенсу, адже коли забирають дорослих чоловіків, то їхні дружини також починають протестувати. 

“Але це те, що треба дуже жорстко, показово карати. Адже виконувати Конституційний обов’язок чоловік зобов’язаний. Тут є моральний нюанс: коли ми говоримо про дорослих чоловіків, які встигли покористуватися своїми конституційними правами і свободами, а тут їм раптом нагадали про обов’язки, – це одна історія. А коли йдеться про вчорашніх школярів – значно складніше бути жорстким”, – підкреслив військовий експерт. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *