7 Жовтня, 2024 10:23 am

Безугла має всі інструменти, щоб боротись за справедливість у війську. Натомість зливає інформацію росіянам, – Тарута

Публічна діяльність нардепки Марʼяни Безуглої свідомо спрямована на підрив обороноздатності української держави та перешкоджання діяльності ЗСУ. Будь-який інший громадянин України за такі дії отримав би покарання у вигляді позбавлення волі, вона ж отримує лайки.

Про це у Facebook написав народний депутат Сергій Тарута.

Він повідомив, що несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, а також про місце дислокації Головнокомандуючого ЗСУ та інших осіб з числа вищого військового керівництва передбачає кримінальне покарання. Адже в обидвох випадках йдеться про злочин проти обороноздатності держави. Водночас Безугла жодної відповідальності та такі дії не несе.

“Мар’яна Безугла може те, чого не можуть 99% українців – прийти в ОП, говорити з Верховним Головнокомандувачем напряму. А що Мар’яна робить? Зливає ворогу інформацію про дислокацію та переміщення ЗСУ просто на своїх сторінках у соцмережах та перешкоджає діяльності Збройних Сил України” – вважає Тарута.

Він заявив, що Безугла безпідставно звинувачує Начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича у корупції. Це вона робила вже не раз і відносно інших військових. Цим вона завдає шкоди репутації Генштабу та підриває до нього довіру.

Поки Президент Зеленський у США робить усе, аби зберегти двопалатну підтримку України, депутатка поширює серед західної аудиторії дописи українською мовою про те, що нібито керівництво ЗСУ корумповане, тож навіщо американцям продовжувати нам допомагати.

Тарута також нагадав, що Безугла створила канал, в якому збирає скарги військовослужбовців, але використовує цю інформацію для вкидів дезінформації та може передавати її третім особам.

“Поза структурою ЗСУ хтось веде “папочку” з проблемними чутливими питаннями, збирає персональні дані військових, ніхто не каже, що в армії немає проблем, які мають вирішуватись, але кому вона цю “папочку” передає? Звідки нам із вами знати, що не росіянам?” – йдеться у дописі.

Тарута заявив, що у ситуації із 72 бригадою ціною заяв Безуглої стала втрата людських життів і ключових позицій довкола Вугледару. Адже вона не просто оприлюднила для ворога планову ротацію, а й назвала її “відведенням бригади з Вугледара”. Менш ніж за добу це призвело до того, що росіяни кинули на цей напрямок усі наявні сили.

“Ротацію зірвано, оборонні споруди втрачено. Безугла мовчить, очевидно, тому що мети розголосу досягнуто – ворог просувається. Не вірте у розмови про “боротьбу за справедливість”. Мар’яна Безугла має всі інструменти – парламентські, правові, щоб боротись за справедливість в правовому полі (включно з доступом до державної таємниці)” – вважає Тарута.

На його думку, такі дії депутатки є “не просто глупством”, а підривом обороноздатності держави в умовах війни. “Скільки військових мають загинути, скільки територій має бути втрачено, скільки дипломатичних місій ще буде зірвано, доки її зупинять правоохоронні органи? Сама вона не зупиниться. Як і путін” – заявив Тарута.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *