19 Вересня, 2024 1:42 am

Втеча Дмитрука та обмін “азовців”: Зеленський відповів на два складних запитання

Президент озвучив кроки, які робляться у цих напрямках.

Вже прийнято декілька рішень щодо посилення боротьби з незаконним виїздом військовозобов’язаних за кордон. Також правоохоронні органи разом з прикордонниками протягом двох тижнів мають напрацювати додаткові заходи.

Про це під час пресконференції у рамках форуму “Україна 2024. Незалежність” заявив президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на за питання кореспондента “Телеграфу” Марини Шашко. Вона поцікавилася у голови держави, чи є у нього відповідь на те, чому скандальні та одіозні особи можуть спокійно виїхати з країни, маючи на увазі втечу народного депутата Артема Дмитрука.

“Це виклик, і це велика проблема для нас. Маємо вірити, що буде результат за два тижні, принаймні на папері. Принаймні будемо розуміти, як можна посилити і контроль, і відповідальність”, — наголосив він.

Також президент відповів на запитання, чому під час обміну полоненими 24 серпня не було повернуто жодного бійця “Азову”. Зеленський зазначив, що є складнощі в поверненні “азовців”.

“Для мене було дуже важливо, щоб сім’ї наших героїчних військових, які знаходяться в полоні, розуміли, що відбувається. Є складнощі в поверненні “азовців”, різні причини. Є відповідний формат роботи з родинами (полонених. – Ред.). Погоджуються списки”, — зазначив глава держави.

Водно час він наголосив, що повернення українських військових саме 24 серпня було збігом, Президент зазначив, що боротьба за кожну людину — це щоденна робота.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *