21 Вересня, 2024 2:49 am

Окупанти двічі за ранок намагалися вдарити по Києву: сили ППО збили балістику та крилату ракету

Країна-агресор Росія на тлі запуску “Шахедів” вранці 18 серпня по Україні намагалася двічі атакувати Київщину ракетами. Спершу окупанти запустили балістику північнокорейського виробництва, а потім, ймовірно, “Іскандер-К” – ці ворожі цілі захисники неба збили.

Про відбиття обох атак повідомили в обласній військовій адміністрації та КМВА. Наразі наслідки для столиці та Київської області встановлюються.

Третя в серпні атака балістикою в бік Києва

Перші “Шахеди” в повітряному просторі країни фіксували близько другої ночі в неділю: на Сумщині, Полтавщині, Чернігівщині та Кіровоградщині. Для Київщини ж тривогу через загрозу БПЛА оголосили близько о пів на п’ятої ранку.

Потім було сповіщення про рух кількох швидкісних цілей, слідом за яким в околицях Києва пролунали вибухи: попередньо, ППО уразила їх на підльоті до міста.

За даними КМВА, для столиці це був уже третій обстріл балістикою цього місяця з чітким інтервалом у шість днів між кожною атакою. Найімовірніше, російські воєнні злочинці застосували північнокорейські балістичні ракети KN-23.

“І знову сили та засоби нашої протиповітряної оборони не дозволили ворогу досягнути своє мети і уразити Київ. Попередньо, ракети були уражені на підльоті до столиці“, – заявив начальник відомства Сергій Попко.

Він додав, що завдяки захисникам неба кияни не чули навіть звуків бойової роботи по “Шахедах”, які ворог теж спрямовував у бік столиці. Всі дрони були знищенні далеко за межами міста. На ранок у Києві не зафіксовано руйнувань і потерпілих.

Повторна спроба удару по Києву

Близько 07:00 держава-терорист РФ здійснила повторну ракетну атаку на Київщину, цього разу вже із застосуванням крилатих ракет – ймовірно, типу “Іскандер-К”.

Попередньо, ці ворожі цілі теж було знищено. Для столиці знову минулося без руйнувань і постраждалих, а наслідки для області ще уточнюються.

Чим била Росія?

Telegram-канал monitorwar сповістив про велику ймовірність того, що під час повторної атаки по Київській області росіяни застосували крилату ракету (або кілька) типу Х-101/55СМ/3М14.

Так, згідно теххарактеристик 9М727 “Іскандер-К”, дальність її польоту становить не більше 500 км. Аналітики ж кажуть, що ракета, яка маневрувала Сумською – Чернігівською – Полтавською – Київською/Черкаською областями та Києвом, подолала близько 700 км.

“Про модернізацію дальності 9м727 не повідомлялося. Існує модифікація ракети “Іскандер-К” – 9м729, яка може долати 2500 км, проте її застосування підтвердити ми не можемо, як і застосування Х-101/55СМ/3М14, Тому очікуємо більш уточнену інформацію від Повітряних сил України”, – йдеться в повідомленні.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *