21 Вересня, 2024 3:09 am

Останніми словами було “Слава Україні!” На фронті загинув Артем Скирда з Кременчука, який вважався безвісти зниклим

На російсько-українській війні загинув захисник з Кременчука Артем Скирда. Військовий тривалий час вважався безвісти зниклим, і його рідні до останнього вірили в чудо.

На жаль, експертиза ДНК підтвердила його загибель. Про це повідомляє місцеве видання “Телеграф”.

Артем Олександрович Скирда народився 15 квітня 1983 року у Кременчуці. Після закінчення СПТУ №19 він вступив до Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, де здобув спеціальність правознавства. Працював на Кременчуцькому автомобільному заводі та Кременчуцькому колісному заводі.

З початку війни у 2014 році Артем приєднався до Збройних Сил України. Він служив у складі 8 окремої санітарно-автомобільної роти, яка в умовах Іловайського котла без зброї та бронежилетів рятувала поранених і виносила загиблих. Його робота була вкрай небезпечною, і він разом з побратимами нерідко потрапляв під обстріли та снаряди, рятуючи життя своїх товаришів.

Артем брав участь у боях за Донецький аеропорт, Піски, Авдіївку, Маріуполь та інші гарячі точки. Як бойовий медик, він часто добровільно заїжджав на окуповану територію для евакуації поранених і загиблих. Після повернення з таких операцій його і його побратимів зустрічали як героїв.

Останніми словами було "Слава Україні!" На фронті загинув Артем Скирда з Кременчука, який вважався безвісти зниклим. Фото

Після демобілізації Артем служив у новоствореній Патрульній поліції Кременчука, де також очолював профспілку. Пізніше працював у “Муніципальній варті”, а також виїжджав за кордон, де працював в Польщі та Чехії. Повернувшись в Україну, він активно долучався до роботи з молоддю, розповідаючи про війну та допомагаючи в установці спортивних майданчиків.

З початком повномасштабного вторгнення Росії Артем приєднався до 72-ї окремої механізованої бригади, з якою брав участь у боях під Мощуном та інших важких ділянках фронту. 25 січня 2023 року зв’язок з ним обірвався після обстрілу. Військовий довго вважався зниклим, його загибель підтверджена лише після експертизи ДНК.

Сестра Артема, Світлана Скирда, зазначила, що готова була б пройти будь-які труднощі, аби знову побачити брата живим. Про дату і обставини поховання Артема буде повідомлено додатково.

“Його останніми словами, судячи з розслідування, були слова:”Слава Україні!”. Шкода, що слава ця будується смертями найкращих і найвідповідальніших. Я поки що не знаю як це жити у світі, де немає Тьомика, де немає надії. Хочеться вірити, що десь там існує паралельний світ, де ми разом сидимо вдома у нас на качелі, п’ємо пиво й обговорюємо все на світі, але найбільше — історію України”, – зазначила сестра.

Останніми словами було "Слава Україні!" На фронті загинув Артем Скирда з Кременчука, який вважався безвісти зниклим. Фото

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *