21 Вересня, 2024 9:31 am

“Кожен із нас несе світло, не бійтеся його запалити”: мережу розчулив посмертний лист госпітальєрки з позивним “Майк”

14 серпня на Харківщині загинула медикиня добровольчого батальйону “Госпітальєри” Олександра Мулькевич з позивним “Майк”. Олександра, передбачаючи можливість своєї загибелі, залишила прощальне звернення.

Його її друзі опублікували на Facebook-сторінці Олександри Мулькевич. У своєму посмертному заповіті медикиня наголосила, що для воїна найвище щастя – померти в бою.

“Всі ми трохи воїни, хтось на полі бою, хтось бореться з корупцією, а хтось відновлює справедливість у судах, наші люди воюють з невиліковними хворобами, а вчені з гравітацією. Така ми войовнича нація. І дуже палка до свободи”, – написала вона.

Олександра підкреслила, що українці – це вільні люди, і цієї свободи у нас не відібрати. Вона висловила свою гордість за те, що народилася в Україні, країні, за яку вважає честю померти, а ще більшою честю – жити:

“Мені пощастило народитися в найкращій країні світу – Україні, і це країна, за яку честь померти. А ще краще – за неї жити. Жити так, щоб за багатьох із нас – по декілька життів. Виховувати маленьких українців у любові до світу та в міці і незламності. Показати їм всю красу Карадагу, соляні шахти Донбасу, терикони, заповідні коси, лимани, найбільші печери і червону руту”.

Медикиня закликала нести світло всередині себе і не боятися його запалити. Вона вірила, що українці зможуть подолати всі труднощі і досягти величезних успіхів у технологіях та відкриттях.

“Кожен із нас несе всередині світло, не бійтеся його запалити. Ми ще побачимось, все буде Україна!” – резюмувала загибла за нашу незалежність Героїня.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *