21 Вересня, 2024 10:52 pm

В операції ЗСУ у Курській області намітилася логіка: куди йдуть війська

Росіяни розуміють наміри української армії – і гарячково риють окопи.

Більшість сіл Курської області, які перейшли під контроль ЗСУ, розміщені біля траси Е38 “Рильськ-Курськ”, пише Радіо Свобода. Але росіяни все ще не мають у належній кількості резервів, щоб зупинити цей рух, поділився в ефірі політичний аналітик Юрій Федоров.

Федоров погоджується, що найімовірніше ЗСУ спробують перерізати цю трасу, якою росіяни перекидають підкріплення. І противник це теж знає – тому риє вздовж траси окопи, що ведуть просто до Курська.

“Якщо вдасться перерізати цю трасу – це буде дуже великий успіх. І з військової точки зору, і з політичної. Ця траса буде використовуватися російськими військовими, щоб перекидати підкріплення, переганяти бронетехніку. Рух у цьому напрямку є, і це важливо”, – висловився Федоров.

На думку аналітика, гарячкове риття росіянами окопів свідчить тільки про те, що перекинутих командуванням батальйонів не вистачає.

“Що стосується оборонних ліній, це ж не перше повідомлення. Такі лінії будуються і в районі Льгова, і поблизу Курчатового, і у напрямку до Курська. Це означає, що росіяни очікують армію ЗСУ десь у цих районах. Це означає, що резервів, які мали бути теоретично перекинуті в цей район, просто немає. Якісь окремі батальйони чи роти перекидаються з різних ділянок фронту – і з-під Вовчанська, і з-під Куп’янська, і з-під Запоріжжя. Але вирішити проблему вони не можуть”, – упевнений експерт.

Федоров потім ще раз підкреслив, що Путін сподівається наявними силами якщо не витіснити ЗСУ за межі кордону РФ, то хоча б зупинити їхнє просування. Але це не виходить.

“Те, що резервів немає, підтверджується тим, що росіяни змушені перекидати по батальйону сили, які нашкрябують на різних ділянках фронту крім Донбасу”, – додав Федоров.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *