22 Вересня, 2024 4:26 am

Закликав пробачити Росію та вдарився у віру: як зараз виглядає колишній мер Києва Черновецький і чим він займається

Колишній мер столиці – вельми своєрідна особистість.

Леонід Черновецький — відомий не лише своєю політичною кар’єрою в Україні, а й своєрідною поведінкою у публічному просторі. Ходять чутки, що він має грузинське та ізраїльське громадянство і вже давно не мешкає в Україні. А на початку повномасштабної війни 2022 року закликав визнати території “Л/ДНР” за Росією, і казав, що Путін ні в чому не винен.

“Телеграф” вирішив з’ясувати, як зараз виглядає колишній мер Києва Леонід Черновецький, чим він займається і де живе.

Леонід Черновецький — про невинність Путіна та оголошення підозри

2022 року колишній мер Києва Леонід Черновецький, який правив столицею у період 2006-2012 років, у своїх соцмережах виправдовував збройну агресію Росії проти України і говорив, що Путін не винен. За словами екс-мера, Україні потрібно було виконувати “Мінські домовленості” і від початку віддати РФ окуповані території Луганської та Донецької області. Тоді б, на його думку, повномасштабної війни не сталося. Він закликав не розривати дипломатичні відносини з РФ та не брати до рук зброю.

Черновецький

У червні 2022 року Офіс генпрокуратури оголосив підозру колишньому меру Києва Черновецькому за заклики визнати межі незаконних утворень на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Життя Черновецького у Грузії та паспорт Ізраїлю

За даними ЗМІ, колишній мер Києва має грузинське та ізраїльське громадянство. Після завершення кар’єри мера української столиці Черновецький виринув у Грузії. У грудні 2015-го він повідомив на своїй сторінці у Facebook, що останні п’ять років проживає у курортному грузинському місті Кобулеті, де має нерухомість.

Більше того, у Грузії Черновецький навіть намагався будувати політичну кар’єру та створив партію “За щасливу Грузію”. А вже у 2018 році політик повідомив у соцмережах, що змушений виїхати з країни, оскільки в Україні проти нього відкрили кримінальне провадження та оголосили у розшук.

Леонід Черновецький

Як живе та чим займається Черновецький зараз

У мережі з’явилася інформація, що Леонід Черновецький останнім часом мешкає в ізраїльському Тель-Авіві. Громадянство цієї країни він має ще з 1994 року. Судячи з постів та відео у Facebook, 72-річний Черновецький “вдарився у релігію”.

Він регулярно записує відео, в яких говорить про Бога і рекламує свої книги “Божевільна історія” та “Фантазії про злочинне або злочини без покарання”. Також він розповідає про часи, коли він був мером Києва, та про політиків того часу. Також з постів російською мовою в соцмережі можна дізнатися, Черновецький має іменний благодійний фонд.

Леонід Черновецький

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *