22 Вересня, 2024 6:33 am

“Це нова реальність”: військовий аналітик розповів, скільки часу може тривати операція ЗСУ на Курщині

Розпочавши операцію у Курській області РФ, українська армія змогла перехопити ініціативу на полі бою. І така ситуація, найвірогідніше, збережеться на тривалий час.

За умови, якщо українському військовому командуванню вдасться реалізувати задуми як на Курщині, так і на деяких інших напрямках, до кінця року ситуація для України, що обороняється від російської агресії, може значно покращитися. Таку думку в  інтерв’ю OBOZ.UA висловив військовий аналітик, директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь.

За словами експерта, українському війську після початку операції у Курській області вдалося перехопити ініціативу на полі бою. Цю операцію Самусь назвав “новим етапом війни” і спрогнозував, що триватиме він досить довго.

Натомість від гучних заяв про те, що в осяжній перспективі останні дії Сил оборони можуть привести Україну до перемоги, він утримався.

“Річ у тім, що це один з етапів. Так, це новий етап, це нова реальність, ініціативою володіють Збройні сили України. Але все буде залежати від того, як кожна зі сторін виконуватиме свої завдання. Якщо керівництву України вдасться реалізувати всі свої плани – наголошую, усі, а не лише щодо Курської області, я не буду уточнювати, де саме, – то тоді буде створено умови для покращення наших позицій до кінця року. Якщо ні, то ні”, – зазначив Самусь.

Він переконаний, що Україна наразі має всі шанси для покращення ситуації, однак про перемогу поки говорити надто рано.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *