19 Вересня, 2024 2:02 am

Будували в 1950-1960-х роках: у мережі показали, який вигляд мали дворові дитячі басейни в Києві

У Києві в 50-60-х роках ХХ століття у різних районах практикували побудову неглибоких і невеликих за площею відкритих літніх басейнів. Влітку це було місце концентрації дітей, де вони із задоволенням проводили багато часу.

Архівні знімки та історію було опубліковано у спільноті “Спрага”: в Києві цікаво” у соціальній мережі Facebook. На жаль, ці місця відпочинку не збереглися до наших днів.

“У 50-60-х роках ХХ століття в Києві була цікава практика з побудови неглибоких і невеликих за площею відкритих літніх басейнів для дітей у різних районах серед міської забудови. Там діти мали змогу в літню спеку купатися серед дня”, – йдеться в повідомленні.

Будували в 1950-1960-х роках: у мережі показали, який вигляд мали дворові дитячі басейни в Києві. Фото

Як зазначила авторка розповіді, на першому фото можна побачити Першотравневий масив (Чоколівка). Цей дворовий басейн навіть у кінофільм потрапив. Друге фото — локація зараз навіть у голові не вкладається – “дитячий басейн у сквері на бульварі Шевченка”. Він розташовувався перед будівлею сучасного Міністерства освіти. До 1963 року там був корпус Київського будівельного інституту.

Будували в 1950-1960-х роках: у мережі показали, який вигляд мали дворові дитячі басейни в Києві. Фото

Варто додати, що на сьогоднішній день таких басейнів у Києві не залишилось. Руїни одного з них можна знайти, якщо пошукати, на Воскресенці у дворі серед “хрущовок” – неподалік від вулиці Чорних Запорожців.

Нагадаємо, у 1960-х роках набережна біля Поштової площі та Дніпровські кручі в Києві мали трохи інший вигляд. А пляжі на Трухановому острові були значно більшими.

У далекому 1965 році влада Києва планувала серйозний розвиток метрополітену, який на той час працював 5 років. Вже тоді хотіли побудувати чотири гілки, зокрема на Троєщину.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *