16 Вересня, 2024 8:00 pm

Куди відправлять росіян, взятих в полон у Курській області

Нещодавно в мережі з’явилися кадри масової здачі в полон близько 50 російських військових на Курському напрямку. Ці полонені, ймовірно, будуть направлені до нового табору для військовополонених “Захід-4”.

Про це повідомляє проєкт “Хочу жить”. Зазначається, що цих російських солдатів кинуло напризволяще їхнє ж командування.

Потім ті ж самі командири рапортують російському диктатору Володимиру Путіну, нібито ситуація на Курському напрямку під контролем, втрат немає і противник розбитий.

“Окремий “привіт” кадировським “тік-ток військам”, які підставили строковиків, традиційно втікши за першої ж небезпеки.

Строковики, прикордонники, гола та боса місцева “тероборона” та інші комбатанти можуть врятувати своє життя здавшись українським військовим. Усі вони також можуть скористатися нашою програмою та добровільно здатися в полон через “Хочу жити” або вийшовши на зустріч військовослужбовцям ЗСУ”, – йдеться у повідомленні.

Ця група російських військових, які вирішили здатися, ймовірно, буде направлена до новоствореного табору для військовополонених “Захід-4”. Необхідність у цьому таборі виникла через те, що Росія не поспішає забирати своїх військових, і в інших таборах вже закінчуються місця. Тому Україні довелося відкрити ще один табір, який вже прийняв перших полонених.

Табір “Захід-4” розташований у глибокому тилу, як це передбачено Женевськими конвенціями. Умови утримання в таборі відповідають усім вимогам міжнародного гуманітарного права. Кожен військовополонений має окреме спальне місце, доступ до медичної допомоги, триразове гаряче харчування, а також можливість отримувати і відправляти посилки та перекази рідним. Наразі в деяких приміщеннях табору тривають ремонтні роботи.

Представники міжнародних правозахисних організацій та ЗМІ можуть відвідувати табір “Захід-4”, як і інші місця утримання військовополонених, оскільки Україна прагне до максимальної прозорості у питаннях поводження з полоненими і виконує свої зобов’язання за Женевськими конвенціями.

На відміну від України, Росія ігнорує Женевські конвенції та міжнародне гуманітарне право. Замість спеціально призначених таборів для військовополонених, вона утримує українських військових у колоніях суворого режиму. Полонених розміщують у 117 місцях позбавлення волі в 37 регіонах, від Мурманська до Ростова, а також у тюрмах ОРДЛО та підвалах Грозного. До цих місць Росія не допускає міжнародних спостерігачів Червоного Хреста та ЗМІ. Військовополонені в таких умовах зазнають жорстокого поводження і позбавлені зв’язку із зовнішнім світом.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *