19 Вересня, 2024 4:06 pm

Необхідно зробити вже сьогодні: в українців лишилося менше доби, аби не заплатити за газ більше

Українці мають обмаль часу для подачі показань газових лічильників. Останній термін для цього – 7 серпня. Тим, хто не передасть дані, можуть нарахувати зайві кубометри, що призведе до виникнення боргів за комуналку.

Про це повідомили у газопостачальній компанії “Нафтогаз України“. Таким чином оператор послуги пішов назустріч населенню через технічні проблеми з електронним особистим кабінетом на своєму сайті.

“Тепер у вас є більше часу, щоб спокійно передати свої показання. Ми розуміємо, що технічні проблеми могли створити незручності, тому зробили все можливе, щоб ви не хвилювалися та встигли вчасно. Ми продовжуємо працювати над відновленням роботи всіх сервісів і дякуємо за ваше розуміння!” – заявили у “Нафтогазі”.

Крім як в особистому кабінеті, клієнти “Нафтогазу” можуть передати показання лічильників декількома іншими способами. До них належать:

  • чат-боти GASUA у Viber або Telegram;
  • SMS на номер 4647;
  • за телефоном 066-300-2888 (натисніть 1);
  • зателефонувавши до контакт-центру за телефонами: 066-300-2-888, 098-300-2-888, 093-300-2-888.

Навіщо передавати газовикам показники лічильника

На підставі даних з персональних лічильників нараховується оплата за газ. Тому ті, хто ігноруватиме передачу показань з цих пристроїв, отримають усереднені дані – їх рахують на підставі так званого планового щомісячного обсягу споживання (середнє споживання за 3 роки). Такий показник може виявитися вищим за реально спожитий обсяг.

Передавати показання лічильника необхідно, навіть якщо за адресою ніхто не проживає і не користується газом Якщо цього не зробити, спожитий газ нарахують за плановими обсягами, через що може з’явиться заборгованість. Аби цього уникнути, можна щомісяця фіксувати один і той самий показник лічильника.

Як правильно зняти показники лічильників за газ

Газові лічильники можуть бути механічними або електронними, але на принцип передачі показників тип приладу не впливає. Незалежно від моделі лічильника, потрібно записати цифри на барабані пристрою.

Аби зробити це коректно, слід врахувати, що враховуються лише цифри до коми, якщо вона є – цифри з правої частини чи іншого кольору записувати не потрібно. Але якщо всі цифри мають однаковий колір, а коми чи крапки немає, записувати потрібно повне число.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *