20 Вересня, 2024 1:07 am

Порівняв із бомжами: заступник міністра освіти Винницький втрапив у скандал через заяву щодо українських студентів і науковців у Польші

Днями поведінка заступника міністра освіти Михайла Винницького викликала скандал.

На нараді щодо розв’язання проблемних питань перебування українських громадян за кордоном топ-чиновник порівняв українських науковців та студентів у Польщі з бомжами. Про це пише УНІАН.

“Під час наради щодо розв’язання проблемних питань перебування українських громадян за кордоном під головуванням віцепрем’єр-міністра України — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук несподівано відзначився заступник міністра освіти Михайло Винницький. Під час свого виступу він порівняв українських науковців та студентів у Польщі з бомжами”, – говориться в матеріалі.

Як розповів доктор гуманітарних наук з лінгвістики, доцент кафедри мовознавства Інституту славістики ім. Польської академії наук Павло Левчук, який брав участь у нараді, такі витівки пана Винницького шокували всіх.

“Сьогодні заступник міністра – пан Михайло Винницький – сказав такі слова, що незалежно від того чи студенти з України у Польщі, вчителі в школах і науковці вчаться чи бомжують, для України вони не студенти, не вчителі й не науковці. Я не знаю чому науковців порівняли з бомжами. Може ми погано виглядаємо, може треба було вдягнути парадний костюм, хоча сам пан був у сорочці, може”, – зазначив пан Левчук.

Головуюча на нараді вицепрем’єр-міністр Ірина Верещук сказала Винницькому наступне: “пане Михайло, припиніть, бо це виглядає нікчемно”.

Варто зазначити, що питання нікчемності заступника міністра освіти чомусь досі не стало предметом досліджень керівництва Кабміну. Як і його подвійне громадянство. Нагадаємо, пан Винницький, який в одному з інтерв’ю назвав “Україну – країною можливостей”, так і не відмовився від канадського громадянства. У 2020 році при перетині держкордону Винницький, який тоді очолював секретаріат Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО), надавав паспорт громадянина саме Канади.

Також Винницький, коли він був секретаріатом Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, взяв свою дружину до себе на роботу і преміював її. Тоді НАЗК виявило ознаки корупційних порушень у діях чинного заступника голови МОН, а суд визнав чиновника винним, але згодом справу все одно закрили.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *