20 Вересня, 2024 1:00 am

“Будьте обережні”. Мобілізований спортивний журналіст попередив про “жесть”, що відбувається після навчання

Український спортивний журналіст та блогер Андрій Сеньків, який у середині червня був мобілізований до Збройних сил України, у соціальній мережі Х (колишня Twitter) попередив тих, хто планував служити в якійсь конкретній військовій частині.

За словами Сеньківа, після проходження базової військової підготовки (БЗВП) у навчальній частині є великий шанс, що новобранця відправлять у зовсім інше місце.

“Якщо хочете потрапити до військ відразу по відношенню, через рекрутингові центри, з пошуком посад під свої навички – все одно будьте обережні. Зі мною на офіцерських вистачає людей, які зайшли в потрібний військкомат з потрібними документами. Але після БЗВП це не врахували”, – написав Сеньків.

"Будьте обережні". Мобілізований спортивний журналіст попередив про "жесть", що відбувається після навчання

Андрій поділився випадками, з якими наразився під час офіцерських курсів.

“Є фахівці, які мають робити у своїх підрозділах унікальну роботу. Як перекладач іспанської або айтішник, який має займатися аналітикою та розробкою онлайн-мап. Куди пацанів відправлять після навчання на командирів механізованих взводів – хз [незрозуміло – ред.] Чому все так дико і нераціонально відбувається – хз”, – зізнався журналіст.

Сеньків не сумнівається, що після такого військовий втрачає мотивацію, а частина, в якій він був би корисний, втрачає військового, який саме бажав служити у них.

“Частина, в яку його спрямують, отримає розчарованого чувака, навички якого невідомо чи врахують. Отака якась жесть”, – підсумував автор.

"Будьте обережні". Мобілізований спортивний журналіст попередив про "жесть", що відбувається після навчання

Нагадаємо, що у Сеньківа великі проблеми із зором і згідно з висновком військово-лікарської комісії (ВЛК) він може служити лише на тилових посадах. Попри це його направили на офіцерські курси.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *