19 Вересня, 2024 12:57 am

Референдум щодо територіальної цілісності України – не найкращий варіант, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський не вважає референдум щодо територіальної цілісності України найкращим варіантом. Про це він розповів в інтерв’ю французьким ЗМІ.

Глава держави наголосив, що будь-яке питання щодо територіальної цілісності України не може бути вирішене президентом одноосібно – для цього потрібна воля українського народу.

Водночас Зеленський не вважає референдум хорошим варіантом, оскільки “ми маємо справу з Путіним”.

“Референдум? Цього має хотіти український народ. Скажу відверто: це не найкращий варіант, тому що ми маємо справу з Путіним і для нього буде перемогою, якщо він захопить частину наших територій”, – заявив український лідер.

Однак президент зазначає, звільнення усіх території силою і зброєю “коштує нам багато часу і людських життів”. На думку Зеленського, “ми можемо повернути наші території дипломатичним шляхом”.

“Це не означає, що саме в цей момент ми повернемо наші кордони 1991 року, але я вважаю, що справедливий мир для України полягає у відновленні нашої територіальної цілісності, але це не означає, що ми маємо зробити це лише за допомогою зброї”, – сказав очільник держави. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *