20 Вересня, 2024 4:35 am

“Це задушить російську імперію”: Світан назвав чотири кроки для наближення перемоги

Україна та її союзники можуть прискорити наближення перемоги у війні з Росією. Для цього необхідно здійснити чотири кроки, один із яких – визнання Росії терористичною державою.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю OBOZ.UA висловив льотчик-інструктор, полковник ЗСУ у запасі, військовий експерт Роман Світан. “Тут мають бути саме дії, а не дипломатичний тиск”, – наголосив він.

За оцінками експерта, виходячи з поточної ситуації, війна в Україні може тривати від 5 до 10 років. Він назвав чотири кроки, які допоможуть суттєво скоротити цей термін.

Перший крок – жорсткий санкційний тиск на країну-терориста Росію. “Для цього Російську Федерацію слід визнати терористичною організацією чи державою-спонсором тероризму. Це перше, що задушить “російську імперію”, – наголосив полковник.

Другий крок – передача Україні новітніх військових технологій “плюс можливість використовувати всю зброю, що передається нам, максимально, без обмежень за дальністю, за цілеутворенням і так далі”.

“Третє – це економічна підтримка нашого населення. Це дуже важливо. Чому? Бо у перші півроку воює армія. Вона приймає на себе удар будь-якої зовнішньої агресії. А ось наступні роки воює вже суспільство, воює народ”, – пояснив Світан.

Четвертий крок – створення професійної кадрової армії в Україні. “Дуже важливо, щоб армія була мотивована і профпридатна, без аматорської складової чи, не дай боже, примусової. Для цього потрібно створювати кадрову армію – не призовну, не мобілізовану, а саме – кадрову”.

“Вся синергія цих дій призведе до нашої перемоги, причому швидкої перемоги”, – підсумував експерт.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *