20 Вересня, 2024 4:30 am

Священник “Свідків Єгови” ухилився від мобілізації і отримав вирок суду: як покарали

У Сумській області священнослужителя церкви “Свідків Єгови” засудили до 3 років позбавлення волі через категоричну відмову від мобілізації. На суді чоловік свою провину не визнав.

За даними суду, підозрюваний є офіцером запасу. Про це йдеться у вироку Охтирського міськрайонного суду Сумської області.

1 березня 2024 року ВЛК визнала його придатним до мобілізації. 22 березня працівники ТЦК намагались вручити йому повістку за місцем проживання, але він категорично відмовився її отримати та не з’явився для відправлення до військової частини.

На суді чоловік заперечив свою провину, зазначивши, що є священнослужителем “Релігійного центру Свідків Єгови в Україні”. Він стверджував, що через релігійні переконання не може брати до рук зброю, а альтернативної служби йому не пропонували. Інший священнослужитель підтвердив слова підсудного.

Працівник ТЦК повідомив, що чоловік відмовився отримувати бойову повістку через релігійні переконання, про що було складено відповідний акт, з яким він ознайомився. Альтернативної служби під час воєнного стану немає, але є різні спеціальності без застосування зброї.

Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ, засудивши його до 3 років позбавлення волі.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *