19 Вересня, 2024 10:04 pm

Суд скасував виплати сім’ї загиблого екскомандира добровольчого батальйону “Харків-1” Янголенка

Перший апеляційний адміністративний суд Дніпра скасував виплати сім’ї загиблого екскомандира добровольчого батальйону “Харків-1” Сергія Янголенка. Таким чином суд відхилив рішення першої інстанції та залишив рідних захисника без виплат.

Суд не зважив на деякі пункти Закону України “Про національну поліцію”. Про це у Facebook повідомила дружина загиблого Ольга Янголенко.

За її словами, апеляційний адміністративний суд Дніпра не врахував, що згідно зі ст. 2 Закону України “Про національну поліцію”, завданням поліції є надання поліцейських послуг у сферах забезпечення публічної безпеки та порядку, а також захист прав та свобод людини, інтересів суспільства та держави.

“Тобто захист Батьківщини від агресора – не є охороною прав і свобод людей, які проживали в с. Мала Рогань, де загинув Янголенко??? На це рішення вже подано касацію до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду. Вже визначено колегію суддів: Кравчук В.М.(головуючий суддя), Стеценко С.Г., Стародуб О.П”, – написала дружина захисника.

Також вона наголосила, що на думку адвоката насамперед потрібно сподіватися на те, щоб Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду взагалі прийняв до розгляду касацію, а вже потім на позитивне рішення на користь сім’ї загиблого захисника. При цьому жінка зазначила, що зараз Верховний суд з формальних підстав ігнорує і не приймає до розгляду 90% касацій, що надходять до них.

Нагадаємо, екскомандир батальйону “Харків-1” Сергій Янголенко загинув бою із російськими окупантами навесні 2022 року.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *