20 Вересня, 2024 3:22 pm

Осиротіли донька і син: у Луцьку в останню дорогу провели 43-річного Героя

В кафедральному соборі Святої Трійці міста Луцька відспівали молодшого сержанта Миколу Сищика, який загинув у бою 18 липня в районі села Побєда Донецької області.

У вівторок, 23 липня, тужливі звуки церковних дзвонів заповнили Театральний майдан – рідні, друзі, військові і небайдужі містяни прощалися із Миколою Сищиком, який до останнього подиху був вірним своїй країні, пише vsn.ua

На жаль, малолюдно було в соборі. Біля труни сиділи згорьована дружина, її турботливо заспокоювала донька, син зі сльозами на очах дивився на прапор, яким було вкрито тіло його батька. Рідні раз по раз тужливо зітхали, а священнослужителі молилися за упокій душі новоприставленого Героя.

Тужлива мелодія похоронного маршу зупиняла перехожих, які ставали на коліна, віддаючи останню шану Миколі Сищику.

Автоколона супроводжувала Героя до міського кладовища у селі Гаразджа, де у секторі військових поховань Микола Сищик знайшов Вічний спокій.

«Прикро, що все менше людей приходять провести в останню дорогу наших Героїв. Складається враження, що війна триває лише для тих, чиї рідні і близькі знаходяться на полі бою або вже загинули», – розмірковувала пенсіонерка, яка старається приходити на кожне поховання загиблого.

Дійсно, чомусь занадто швидко люди втомилися і почали не цінувати Героїв, які життя віддали за Перемогу, яку їм не судилося зустріти. Свідченням цього й було те, як деякі водії-чоловіки перед самою автоколоною розверталися і їхали об’їзною дорогою, аби не чекати буквально кілька хвилин, поки рушить похоронна процесія. Певно, дуже поспішали, якщо не мали часу вийти з авто, стати на коліно і віддати останню шану Герою.

 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *