22 Вересня, 2024 1:27 am

Заарештований вдома Тищенко прийняв друзів та зробив з ними фото з новорічною ялинкою посеред липня

Скандальний нардеп Георгій Мазурашу відвідав свого близького друга Миколу Тищенка, який перебуває під домашнім арештом, та намагався відбілити його у соцмережах.

До народного депутата Миколи Тищенка, який перебуває під домашнім арештом за рішенням суду, навідались гості. Це – не менш скандальний нардеп Георгій Мазурашу і громадський активіст, зареєстрований у соцмережах під ніком Gregor Geos. Вони зробили спільні фото у квартирі Тищенка – чомусь біля новорічної ялинки та виставили про це пост у соцмережах.

На своїй сторінці у Facebook Мазурашу написав про цей візит і всіляко намагався виставити Тищенка як жертву. Мовляв, живе скромно, за роки депутатства збіднів і бореться за несправедливість. Однак користувачі соцмереж відреагували на цей запис здебільшого глузливо.

Відвідали з Другом-УБД і громадським помічником Gregor мого колегу по парламенту і нашого колегу по спорту Миколу Миколайовича Тищенко, який перебуває під домашнім арештом за, мʼяко кажучи, дивною “політичною» підозрою за “незаконне позбавлення волі”. Нарешті, побачив як живе «чоловік з телевізора», який зайшлов в парламент з бізнесу – багатшим, ніж є тепер. Гарна квартира у багатоповерхівці. Думав, що в приватному будинку”, – зазначив Мазурашу.

Нардеп каже, що вони спілкувались із заарештованим колегою, який прославився на всю Україну через побиття військового, на різні теми, “головна з яких – як повернути українців до мирного життя, нормального розвитку, справедливої системи та справжньої демократії”. І тут же він дорікнув тим українцям, які не вірять у чесність Тищенка, невмінням відрізнити правду від маніпуляцій, написавши (орфографія і пунктуація Мазурашу збережені – Ред.):

“А, і, так, хто бездумно піддається маніпулятивним впливам і вважає, що Тищенко (який пішов проти лісової мафії, а потім і проти шахрайських колцентрів) – «такий-сякий», і «так йому і треба», бо він же «незаконно позбавляв волі»:), – спокійно блокуйте, щоби ми взаємно не витрачали час;) Хто ж хоче розібратися в чомусь по суті, – з повагою відповідаю на запитання в контексті”.

В гості до Тищенка: заарештований нардеп прийняв друзів у своїй квартирі з новорічною ялинкою у липні 1

Скажи, хто твій друг

Однак Мазурашу не дочекався від своїх читачів співчуття чи розуміння. Глузливий і злий смайлики – найчастіша реакція на цей пост. А в коментарях люди здебільшого цитували прислів’я: “Скажи, хто твій друг – і я скажу, хто ти” та “Яке їхало, таке здибало”.

Також Мазурашу пригадали його власні ініціативи: зокрема, законопроєкт про покарання українців тюрмою за критику влади (який не дійшов до голосування навіть у першому читанні) – і звинуватили у збоченому розумінні демократії та свободи слова.

Нагадаємо, Микола Тищенко перебуває під домашнім арештом через скандал 21 червня у Дніпрі, куди він прибув, щоб вкотре “штурмувати” кол-центри, які він назвав незаконними. Разом з ним була група людей у військовій формі та в балаклавах. Разом із депутатом ці люди серед білого дня напали на чоловіка у цивільному одязі, який гуляв із дитиною, після чого незаконно його утримували. Постраждалим виявився Дмитро Павлов, колишній військовий зі спецпідрозділу Kraken. Під час слідства спливли нагору інші незаконні “подвиги” Тищенка, за які він має відповісти перед судом.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *