24 Вересня, 2024 11:14 am

Від 17 тис. до 25,5 тис. грн: у Міноборони сказали, коли почнуть виписувати штрафи за несвоєчасне оновлення даних

Оскільки 16 липня в Україні закінчився двомісячний термін, протягом якого військовозобов’язані мали стати на військовий облік або оновити військово-облікові дані, вже сьогодні, 17 липня, за невиконання цього почнуть штрафувати. Проте цьому можна легко, за лічені хвилини запобігти, є можливість оновити свої дані у застосунку “Резерв+“.

Принаймні так вважає речник Міноборони Дмитро Лазуткін. Він запевняє, що інформації щодо збільшення блокпостів для мобілізаційних заходів у нього немає, і додає, що “штрафи не будуть виписуватись або розсилатися автоматично”.

Лазуткін нагадав, що відповідні штрафи будуть від 17 до 25,5 тисяч гривень, і додав, що також будуть надсилатися повістки “Укрпоштою”. Причому для того, щоб повістка вважалася отриманою, отримувачу вже не треба ставити свій підпис.

“Щодо збільшення блокпостів і так далі – такої інформації у нас наразі немає”, – запевнив він.

Зі свого боку народний депутат Олександр Федієнко стверджує зворотне. За його інформацією, збільшення перевірок також слід чекати вже 17 липня. А ось щодо штрафів за неоновлення даних, то вони, на думку нардепа, почнуть з’являтися тільки у вересні.

Також Федієнко, на відміну від Лазуткіна, визнає, що застосунок “Резерв+” “перевантажений”. Відповідно, твердження речника Міноборони щодо можливості уникнути штрафу в такий спосіб не зовсім відповідає дійсності.

Також нардеп прогнозує хвилю оскаржень штрафів у судах, адже “це дешевше, ніж штраф”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *