27 Вересня, 2024 7:20 am

“Немає сенсу”: в Німеччині заявили, що не надаватимуть Україні винищувачі, й пояснили причину

Німеччина не надаватиме Україні винищувачі західного зразка, пославшись на нестачу літаків. Там також зазначили, що у такій військовій допомозі з їхнього боку “немає сенсу”.

Позицію озвучив представник уряду країни. Про це 16 липня повідомив європейський новинний сайт EurActiv.

“Немає сенсу передавати Україні різні типи винищувачів, незалежно від того, хто взагалі зможе поставляти такі літаки”, – зазначив спікер.

За його словами, навіть якщо винищувачі виглядають дуже схожими зовні, вони дуже різні в керуванні, тому йдеться про довгострокове навчання.

Раніше за відправку Києву F-16 виступив лідер опозиційної Німецької консервативної партії Фрідріх Мерц. Він наголосив, що постачання винищувачів – “це вже вирішена угода у багатьох країнах світу, зокрема в Європі”. Тому, зазначив політик, Берлін “не повинен залишатися осторонь”.

Водночас ЗМІ пишуть, що в самої Німеччини немає жодного американського літака, її збройні сили мають на озброєнні лише винищувачі Eurofighter Typhoon.

Нині Бельгія, Данія, Нідерланди та Норвегія зобов’язалися постачати Україні винищувачі американського виробництва. І оскільки перші українські пілоти завершують навчання, очікується, що перші літаки надійдуть на фронт у найближчі кілька місяців.

“Справи не стануть кращими, якщо кожен хоче робити все, але ми концентруємося на тому, що країна чи країни та групи можуть зробити найкраще”, – відповів на запитання про винищувачі представник Міністерства оборони Німеччини.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *