29 Вересня, 2024 1:19 am

Копійки часів СРСР продають по 35 тис. грн: у чому особливість старої монети

В Україні виставили на продаж за 35 тис. грн радянські 5 копійок 1979 року карбування. Особливість цієї монети – у незвичайному штемпелі. Втім, покупці не поспішають купувати цінних 5 копійок за запропонованою продавцем ціною.

Про це свідчить оголошення на майданчику для онлайн-торгів Violity. Автор оголошення вказує, що монета виготовлена із застосуванням “старого штемпеля”.

“Маленька зірка зустрічається вкрай рідко”, – пише продавець. Однак він попереджає, що на монеті видно “незначні сліди часу, ерозія“.

5 копійок 1979 року

Загалом, 5 копійок 1979 року випускалися в двох варіантах. Цінність має монета, викарбувана старим штемпелем Ф71, який використовувався з 1961 року. У той час, як монети, виготовлені з використанням штемпеля Ф91, не мають значної вартості.

Для визначення цінності монети 5 копійок 1979 року варто уважно вивчити витки стрічки на гербі СРСР. На них повинні бути такі характерні особливості:

  • між другим і третім нижніми правими витками стрічки є сім стебел;
  • літера “Р” зміщена вправо, перебуваючи під сполучним витком стрічки;
  • зрізи стебел не з’єднані між собою лініями.
5 коп. 1979 р. на аукціоні в Україні

Думки нумізматів у коментарях до лоту розділилися. Багато колекціонерів впевнені, що 5 коп. 1979 року мають коштувати значно дешевше, наприклад до 6,3 тис. грн. Але продавець відмовляється “скинути” ціну.

Покупці хочуть купити монету СРСР дешевше

 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *