28 Вересня, 2024 11:26 pm

Під обстріл РФ у “Охматдиті” потрапила 13-річна дівчинка, яка була травмована під час удару окупантів по Чернігову

У Києві 8 липня під обстріл потрапила 13-річна Ксенія Вербицька, яка отримала поранення від час ракетного удару по драмтеатру в Чернігові 19 серпня 2023 року. Дівчинка приїхала на планову операцію, яку мали зробити 9 липня.

Про це розповіла матір дитини Лада Вербицька, передає Суспільне Чернігів. Наразі дитина перебуває в безпеці разом із рідними.

За словами жінки, 8 липня родина Вербицьких приїхала до Києва, бо наступного дня у їхньої доньки мала відбутися планова операція. Після ракетного удару по драмтеатру в Чернігові Ксенія отримала поранення ноги, руки та передпліччя.

“У нас мала бути 9 липня планова операція. Мали зняти фіксатор. Коли кістку з ноги в руку ставили, там же з двох сторін поставили фіксатори. Відторгнення одного фіксатора було ще в квітні, ми його зняли. А з іншого боку теж потрібно було зняти”, – розповіла Лада.

За її словами, у момент російського ракетного удару по дитячій лікарні “Охматдит” вони з донькою оформлювалися до медзакладу.

“Ми були у відділені мікрохірургії, оформилися – і тут все почалося. Ми побігли в підвал. Був дуже великий гул. Ми за тата нашого хвилювалися, його поряд не було”, – пригадала жінка.

Батько Ксенії під час ракетного удару був на вулиці – перебував у машині під корпусом з речами. Внаслідок обстрілу він отримав осколкове поранення.

“Вже коли ми всі були у підвалі, витягували ці осколки. Потім у підвалі проводка загорілася, дим почався. Треба було виходити на вулицю, бо сильно задимілося. Ми ніяку медичну допомогу не отримували, коли з’явилася можливість поїхати на машині, то ми дуже швидко поїхали додому. Нас Бог зберіг, що не було місця на стоянці. Тобто далеко довелося поставити машину”, – додала Лада.

Наразі Ксенії вже зробили 14 операцій, а коли тепер буде наступна – невідомо. Зараз вона з рідними перебуває вдома.

“На нозі, яка була травмована, де були рани, їх позашивали, осколки витягли. Там залишилися рубці. А з іншої ноги, де брали кістку, там теж великий шов. Руку вона може підносити. Зняли гіпс, був останній рентген, і сказали, що треба розроблювати руку”, – резюмувала матір дівчинки.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *