20 Вересня, 2024 9:39 am

Шмигаль пояснив, навіщо уряд витрачає мільярди на ремонт доріг у прифронтових зонах

Кабмін виділив 2,4 млрд грн на відновлення доріг в прифронтових регіонах для того, щоб ЗСУ могли ефективно пересуватись і проводити евакуацію.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив, навіщо уряд виділив 2,4 млрд грн на відновлення доріг в прифронтових регіонах. За його словами, ці дороги використовуються для потреб Збройних Сил та для евакуації. Відтак гроші виділили не на вітер – а для посилення обороноздатності та критичної логістики.

У суботу, 6 липня, він написав у Телеграм, що Кабінет міністрів, який він очолює, уже виділив майже 2,4 млрд грн на відновлення доріг прифронтових територій. Крім того, є інші фінансування.

“Це важливо для потреб наших військових, для гуманітарних вантажів, для евакуації поранених», – пояснив Шмигаль.

Прем’єр розповів, що Міністерству оборони, Міністерству енергетики та іншим міністерствам й відомствам доручили опрацювати питання обліку та розрахунків за спожиту електроенергію військовими формуваннями на Донеччині. Те саме буде стосуватися й інших прифронтових областей.

“Особливу увагу приділяємо фортифікаційним спорудам. Міністерству оборони доручаю невідкладно поінформувати Уряд про фінансування цього будівництва згідно із затвердженим графіком”, – сказав він.

За словами Шмигаля, від початку року держава виділила 38 млрд грн на зведення захисних рубежів. Він наголосив, що Треба максимально швидко і якісно використати ці кошти, бо від цього залежить життя бійців та наша обороноздатність.

Шмигаля замінять?

Днями видання “Українська правда”  повідомило, що президент України Володимир Зеленський “втомився” від прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Про це нібито говорять люди в оточенні глави держави. Ба більше, кажуть, що він навіть планує звільнити очільника Кабміну. Кажуть президент постійно чекає креативних рішень та пропозицій, але робота Шмигаля на посту прем’єра його не задовольняє.

Також час від часу в ЗМІ курсують чутки про нібито повну відставку Кабміну. Однак, його заміна за законом про правовий режим воєнного стану неможлива. Член комітету ВР з питань нацбезпеки Федір Веніславський пояснив, що у воєнний стан такого механізму не передбачено, тому буде точкова заміна деяких міністрів.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *